Cursa ocazionala

Sub aceasta acoperire circula microbuzele. In ultima perioada cei care au dorit sa circule pe microbuzul in judetul Covasna au avut parte de cateva probleme. Fiind cu nereguli in acte firma care detinea licenta pe traseele de transpot calatori si-a cam restrictionat activitatea dar fara a anunta toti calatorii si fara a face un anunt cu privire la acest lucru. Pe langa toate astea in scurt timp sute de navetisti s-au vazut in fata imposibililului: lipsa unui transport spre scoala sau locul de munca si retur. O mica perioada cei care au avut neaparat nevoie de o metoda de transport au apelat la serviciile prietenilor sau la operatorul regional de transport pe cale ferata. In afara de acest lucru a mai ramas cursa de ocazie executata de diverse persoane si care isi permiteau sa mai ia cu ei 2-3 persoane pe ruta respectiva.

Problemele fiind multe si greu de rezolvat firma care detinea licentele de transport a reusit sa reintre pe piata cu o modalitate foarte originala. Fiind in continuare acreditata sa realizeze transport de calatori realizeaza curse ocazionale intre statiile anterioare ajutand astfel un numar de persoane sa ajunga in locul dorit. Am primit si eu aceasta informatie dar nu am primit informatia completa. Da, realizeaza curse ocazionale dar nu respecta in totalitate programul anterior. Din cele 9 curse realizate pe zi inspre municipiul Sfantu Gheorghe se mai realizeaza doar vreo 4-5 in functie de numarul de calatori. As fi dorit si eu azi sa circul dar cand sun soferul sa ma interesez de situatia transportului raspunsul m-a lasat fara drept de raspuns.

Daca am fost lenes sa ma trezesc sa ajung la trenul de dimineata considerand ca am microbuz cu care sa ajung in timp util am luat teapa. Microbuzul nu urma sa plece din statie decat peste vreo 6 ore. M-am vazut nevoit sa alerg la iesirea din oras rugandu-ma sa gasesc un binevoitor strain care sa imparta drumul cu mine luandu-ma pasager in masina proprie dar suficient de rapid astfel incat eu la ora 9 sa ajung unde trebuie. Daca eu ca operator de transport persoane nu fac publica situatia mea, modalitatea in care circul chiar daca am accesul restrictionat pe traseu cum imi demonstrez fidelitatea fata de calatorii care imi asigura venitul lunar? Cum imi asigur banii pentru a plati taxe, impozite dar si salariile soferilor mei? Poate ca sunt naiv si traiesc intr-o realitate paralela si ocazional patrund intr-aceasta dar totusi cred ca intr-o lume economica atat de zbuciumata ca cea din ziua de azi stai si-n cap si-n coada numai sa ii faci clientului pe plac pentru ca el iti asigura si tie existenta.

Operatorii economici de ce nu invata ca noi clientii suntem cei care le furnizam bani, ca respectul iti aduce mai multa popularitate si ca pozitia pe piata este mai importanta decat listarea acestora in catalogul firmelor falimentare? Ocazional ar trebui sa realizeze aceste lucrui, macr sub cursa ocazionala ar trebui sa isi respecte clientul si macar sub cursa ocazionala sa ofere persoanelor conditii decente de transport! Orarul curselor ocazionale cu plecare din orasul Covasna este: 05:50, 06:50, 14:30, 16:50(?) si 17:50.

7 comentarii:

  1. Din nefercire majoritatea licentelor de transport se dau din ce in ce mai greu si pe faorte multa spaga sub masca asa-ziselor licitatii!

    RăspundețiȘtergere
  2. Uimitor,dar din pacate sunt situatii si mai grave pe acest domeniu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Totul la noi in tara se rezolva pe spaga

    RăspundețiȘtergere
  4. Toate tentativele de a reglementa transportul de persoane au esuat, fie ca vorbim de mediul urban sau cursele inter-urbane. Tot ce a facut, este sa deschida poarta catre tot felul de nepotisme si contracte pre-aranjate cu firme care nu sunt capabile sa asigure servicii adecvate.

    RăspundețiȘtergere
  5. Conditii normale de zbor in Romania? Doar daca ai bani de clasa business :)

    RăspundețiȘtergere
  6. O fii vorba aia "clientul nostru, stapanul nostru", dar pana la urma "clientul" tot la ei ajunge caci nu are alta varianata, pe termen lung, iar firmele de transprt vor rezista mult si bine chiar si in situatia de fata!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nici pe partea aeriana nu e asa nemaipomenit, pe langa pretul care este mult mai mare. Daca ai bani de business class cum zice si Marta atunci da.. Eu unu m-am obisnuit cu conditiile din Romania.

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!