5 locuri de vizitat in Romania

Din punct de vedere al turismului, Romania are anumite avantaje geografice si culturale care pot atrage cu usurinta turistii straini si cei interni. Trecand peste anumite aspecte problematice, precum transportul intern deficitar si unele statiuni sau locuri de vacanta care nu sunt amenajate la standarde occidentale, Romania are multe de oferit publicului dispus sa o viziteze.

Dispunand de o varietate atat de relief cat si de traditii si obiceiuri culinate de la Vest la Est, Romania poate fi o comoara nedescoperita pentru occidentalii, care pot intelege mai bine aceasta tara din Estul Europei, dupa ce ii viziteaza anumite orase si asezari cheie pentru cultura sa. Mai jos am alcatuit o lista de 5 obiective bune de vizitat atat pentru straini cat si pentru romani, locuri care releva anumite trasaturi culturale si regionale ale tarii.

1.Sibiu

Sibiu sau Hermannstadt cum il denumesc germanii, este resedinta de judet si cel mai mare oras din judetul Sibiu. Orasul este un centru cultural si economic al sudului Transilvaniei si inglobeaza anumite caracteristice specifice zonei. In fiecare an pe decursul verii, turisti germani si maghiari vin sa viziteze aceast oras cu o arhitectura deosebita pentru Romania. In arhitectura, arta, structura strazilor si dispunerea cladirilor se simt influentele austriecilor care au modelat timp de decenii aceasta frumoasa cetate. Sibiul a fost capitala culturala europeana in 2007 si s-a remarcat prin festivaluri culturale si de arta. In fiecare an in luna august are loc un festival de importanta nationala si internationala, Artmania, care reuseste sa adune mii de oameni sub cupola artei si a activitatilor culturale. Sibiul este o perla a Transilvaniei care reflecta cate un pic din spiritul regiunii geografice, a specificului local si a culturii austriece, care a creat din aceasta cetate o atractie turistica. Locul este propice pentru turisti, cu zeci de hoteluri si pensiuni, tururi organizate, muzee, restaurante si baruri.

2.Brasov

In germana Kronstadt sau in maghiara Brasso este unul din cele mai mari orase din Romania. Multi turisti de origine maghiara sau germana ajung sa viziteze Brasovul destul de des, mai ales pentru influentele sale culturale si pentru aspectul de burg. Situat la poalele Tampei, Brasovul are multe de oferit turistilor, incepand de la activitati culturale pana la schi la statiunea de iarna de la Poiana Brasov. Acest oras din munti are un aspect cosmopolit si poate fi considereat drept una dintre atractiile turistice importante ale tarii.

3 Sighisoara

Ramanem in zona Transilvaniei pentru a prezenta o alta cetate demna de un circuit turistic international, cetatea Sighisoarei sau Schäßburg in denumirea sa germana. Aceasta cetate intemeiata e care colonisti germani veniti din regiunea Rinului de Nord este cea mai populara cetate medievala din tara. Aici se desfasoara si festivalul medieval de la Sighisoara unde comercianti, armuriei, mestesugari si artisti se reunesc pentru a scoate la suprafata spiritul si traditiile acestei vechi cetati cu existenta atestata inca din 1191. Sighisoara a fost locul unde au stat pentru o vreme mari persoanlitati istorice de renume precum Vlad Dracul care a locuit in cetate intre 1431 si 1435 si Vlad Tepes,care s-a nascut aici in 1431.

4.Sinaia

Situata in judetul Prahova, la poalele muntilor Bucegi, Sinaia este una dintre statiunile montane preferate ale romanialor si nu numai. Acest loc este cunoscut pe plan international ca fiind fosta resedinta de vara a primului rege al Romanie, Carol I. Conectata la un circuit turistic international, Sinaia are parte de turisti atat vara cat si iarna, multi vizitant statiunea si mergand la partiile de schi sau urcand pana la Babele, Sfinx sau varful Omu. O data ajunsi in Sinaia trebuie sa vizitati castelul Peles si Pelisor, fostele resedinte regale, Manastirea Sinaia, Cazinoul din Sinaia si casa memoriala George Enescu.

5.Bucuresti

Pentru a-si face o perspectuiva clara asupra tarii, turistii straini trebuie sa treaca de arcul Carpatin si sa ajunga in capitala. Bucuresti, situat in sudul tarii, este capitala Romaniei si este cel mai populat, industrializat si comercial oras in tara. Capitala a inglobat anumite trasaturi culurale prezentatnd o paleta vasta de traditii, obiceiuri si culturi fie imprumutate fie dobandite in ani. Bucurestiul prezinta o alta fata a Romaniei, usor mai cosmopolita cu multe activitati, concerte si evenimente. Un turist strain ajuns aici, se va simti mai mult sau mai putin ca in occident dar cu anumite influente specifice tarilor Europei de est. Bucuresti dispune de parcuri, zone de agreement precum si institutii de cultura care ii pot delecta pe turistii veniti sa descopere o mica parte diferita a tarii.

8 comentarii:

  1. Am fost in toate mai putin in Sighisoara ( doar prin trecere )
    Ai dreptate , sunt foarte frumoase si merita vizitate.
    Cat despre Bucuresti ..foarte aglomerat nimic special :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sincer, Brasovul si Sighisoare mi se par cele mai interesante:) chiar sunt din Brasov, ca turist as veni aici oricand:) Cat despre Sigihisoara, Cimintirul Vesel este o destinatie foarte interesanta:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Sighisoara cu siguranta merita vizitata! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Brasovul are un farmec aparte. Merita vizitat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Intr-adevar, toate locatiile specificate mai sus iti ofera niste peisaje extraordinare insa Capitala iti ofera o varietate mare de locatii si activitati de divertisment. Cu alte cuvinte daca vrei sa te distrezi, Bucurestiul e locul potrivit.

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi place mult aerul atemporal pe care il are Sibiul. Un loc pe care il recomand pentru a fi vizitat.

    RăspundețiȘtergere
  7. Brasovul merita vizitat, eu am fost de 3 ori si sper ca si anul acesta sa am posibilitatea sa ma duc!

    RăspundețiȘtergere
  8. anul trecut am avut ocazia sa vizitez Sighisoara. un oras absolut superb ! in Brasov am locuit o perioada, si pentru asta va ramane mereu in sufletul meu. avem o tara nemaipomenita, nu doar aceste 5 destinatii merita vazute. Alba Iulia poate fi inclusa in lista cu usurinta :)

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!