Cinci locuri de vizitat in Bucuresti primavara

De vreo saptamana primavara pare ca si-a intrat in drepturi – temperaturi ridicate, soare, cer senin si din ce in ce mai putina zapada  pe strada. A veni tmomentul sa iesim mai mult din casa atunci cand avem timp liber, in week-end sau macar dupa-amiaza cand ne intoarcem de la serviciu. Asac a v-am pregatit o lista de locuri pe care merita sa le vizitati primavara in Bucuresti. Pentru ca,dupa ce dispare zapada murdara, Bucurestiul este foarte frumos primavara.

1. Parcuri

Cand aveti ceva timp liber la dispozitie, nu ezitati sa iesiti la o plimbare in parc, mai ales daca este o zi frumoasa, fara vant puternic sau precipitatii. Daca sunteti in cautare de sugestii, va recomand sa mergeti in Cismigius au Herastrau, si cu precadere in ultimul daca vreti sa mergeti cu bicicleta sau cu rolele, acolo existand piste amenajate. Preferati un loc mai retras? Puteti merge in Gradina Botanica – primavara este un deliciu sa vedeti flori rare proaspat imbobocite. Iar daca iesiti cu copiii, parcurile IOR si Kiseleff sunt alegeri foarte bune pentru micuti.

2. Muzee

Daca sunteti in cautare de variatii pentru petrecerea timpului liber, va sugerez sa petreceti o dupa-amiaza de primavara la muzeu. Ca sa combinati si iesitul la aer si vizita la muzeu, puteti merge la Muzeul Satului. Majoritatea caselor de acolo au fost recent reconditionate, asa  caaveti cu siguranta ce vedea. Alternative ar mai fi la Muzeul Taranului Roman, Muzeul de Istorie sau Muzeul de Arta Romaneasca, ultimul situat in cladirea fostului palat regal. In cazul in care sunteti amatori de arta contemporana puteti opta pentru Muzeul de Arta Contemporana din cladirea Palatului Parlamentului, sau daca doriti o vizita cat mai educativa pentru copii, mergeti cu ei la Muzeul Antipa –colectia de fluturi de acolo ii va impresiona cu siguranta.

3. Ceainariile

Daca ati fost deja la plimbare si i-ati dus si pe copii la muzeu, este vremea sa petreceti ceva timp si cu prietenii. Si fiindca este primavara si tot mai multe localuri incep sa scoata mesele si scaunele in curtile aferente, va recomandam sa optati pentru o ceainarie in care sa va intalniti cu prietenii. Puteti merge la Carturesti, unde in timp ce va asteptati prietenii puteti rasfoi o carte sau distra cu vreun joc nou aparut. Daca vreti sa serviti ceaiul intr-un loc inedit va recomandam La Metoc, Rendez-vous, Infinitea sau Ceai la Cotroceni. Unele dintre acestea au locuri si in gradina, asa ca va puteti bea ceaiul intr-un décor cu-adevarat primavaratic.

4. Clubul de carte

Daca pentru weekend aveti deja planuri, e timpul sa va ocupam si serile din timpul saptamanii. Marti, 18 februarie, la Libraria Humanitas Cismigiu are loc prima editie a Clubului Cartile Denisei. Este de fapt un club de lectura, la care sunt invitati actori, scriitori, critici literari. In fiecare saptamana va fi aleasa o nou carte, vor fi lecturate pasaje si apoi cei prezenti vor discuta cu publicul despre diverse teme abordate de autorul cartii. Saptamana aceasta se va discuta pe marginea cartii Visatoarea din Ostende, de Eric-Emmanuel Schmitt. Cat ascultati pasajele din carte in lectura actritei Ilinca Goia, veti putea servi si-un ceai.

5. Festivaluri de film

V-am facut si-un program cinefil de primavara. Astfel, intre 12-16 martie se desfasoara Festivalul de Film Cinema & Propaganda, dedicat filmelor de propaganda sau jurnalelor de stiri produse in perioada comunista in Romania. Cinema Eforie gazduieste proiectiile, iar intrarea este libera. Si dupa ce se termina acesta, incepe One World Romania, intre 17-23 martie, gazduit de Centrul Ceh. One World este un festival de film documentar destinat abordarii diverselor teme. Programul pentru anul acesta inca nu a aparut, insa pana atunci, puteti verifica site-ulCentrului Ceh care proiecteaza in fiecare saptamana filme din editiile anterioare ale festivalului.

Deci, ce alegeti?

9 comentarii:

  1. Avem noroc ca a venit primavara mai devreme :). Dar nu uita si de atractia turistica numarul 1 din Bucuresti, Centrul Vechi :D ! Bun articol, felicitari !

    RăspundețiȘtergere
  2. Subscriu indemnului de a vizita cat mai des parcurile mari din Bucuresti. Herastrau este intr-adevar o locatie ideala pentru miscarea in aer liber. Pentru exercitii in aer liber (fitness sau yoga) recomand Gradina Japoneza. Foarte bun articolul.

    RăspundețiȘtergere
  3. cea mai ieftina si relaxanta solutie, iesirile in parc iti incarca bateriile pentru multe zile

    RăspundețiȘtergere
  4. Subscriu, parcurile sunt cele mai bune locuri de relaxare din București, scapi de traficul infernal, ai șansa să te eliberezi de tot și cu o eventuală mișcare, o bicicletă, o pereche de role, ar fi ideal. Ar trebui acordată o importanță unei astfel de ieșiri periodice.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am fost ieri in Herastrau si e groznic. Lacul e secat, miros urat, pesti morti la mal, nu stiu ce s-a intamplat dar m-a surprins intr-un mod neplacut.

    RăspundețiȘtergere
  6. Asa se intampla dupa fiecare iarna. Nu e o imagine tocmai placuta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ceainaria Rendez-vous e preferata mea. Un loc special...

    RăspundețiȘtergere
  8. e frumos Cismigi-ul si Herastra-ul, dar mie imi place foarte tare zona Aviatorilor-Arcul de Triumf, sau de ce nu Piata Romana.

    RăspundețiȘtergere
  9. Alternative ar mai fi la Muzeul Taranului Roman, Muzeul de Istorie sau Muzeul de Arta Romaneasca, ultimul situat in cladirea fostului palat regal.
    Multumim maestre

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!