10 sfaturi simple pentru bateria tabletei si a smartphone-nului dumneavoastra

Cu cat un device este mai performant si detine mai multe functii, ca atat se decarca mai repede, mai ales daca optiunile acestuia sunt folosite zilnic. In general, tabletele si smartphone-urile vin cu o multime de aplicatii pe care posesorii lor nu ezita sa le exploateze, motiv pentru care acestea trebuie alimentate foarte des. In acelasi timp, durata de viata a bateriei scade treptat, de aceea trebuie luate in considerare anumite sugestii care o pot mentine functionala mai mult timp.
10 sfaturi pentru pentru bateria tabletei si a smartphone-nului
1. Aveti grija la temperatura.
Temperatura are un impact considerabil asupra bateriei device-ului. Temperatura optima este intre 0 si 35 de grade Celsius. Nu tineti niciodata device-urile in lumina directa a soarelui, iar cand este foarte frig afara, e indicat a aveti o husa groasa, atat pentru tableta cat si pentru smartphone. Caldura extrema afecteaza mai mult capacitatea bateriei decat frigul, dar ambele sunt daunatoare.
2. Incarcati la anumite cicluri de descarcare
Nu trebuie sa asteptati ca bateria sa se descarce complet pentru a o incarca. Bateriile din litiu pot fi incarcate cand mai au 40% energie si pot fi lasate la incarcat cand au atins pragul de 80%. Totusi, daca bateria este lasata sa se incarce 100%, nu e o mare problema, in schimb, daca device-ul este lasat in priza mai mult decat e necesar, acest lucru va afecta durata de viata a bateriei.
3. Inchideti optiunile pe care nu le folositi frecvent
Una dintre acestea este Wi-Fi-ul. Daca aveti o alta sursa de conectare la internet (PC, laptop), inchideti functia wireless de pe smartphone sau tableta. De asemenea, puteti inchide si celelalte optiuni de conexiune, cum ar fi, GPS sau Bluetooth.
4. Mentineti luminozitatea la modul economic
E bine ca ecranul device-ului sa nu fie luminat la maxim, acest lucru nu va aduce niciun beneficiu. Setati luminozitatea ecranului la un nivel mai scazut si setati ca ecranul sa se stinga dupa mai putin de un minut, pentru a economisi energia bateriei.
5. Opriti notificarile
Daca doriti sa fiti anuntat de fiecare data cand primiti un e-mail, o stire sau o interventie pe Facebook, de exemplu, aflati ca acest lucru duce la scaderea duratei de viata a bateriei. Eventual setati un interval de aparitie a acestora sau verificati-le manual.
6. Folositi incarcatoare originale
Tabletele si smartphone-urile se incarca fie cu un cablu de date conectat la un laptop sau PC, sau cu un incarcator conectat la priza. Este indicat sa folositi incarcatoarele ce insotesc device-ul din cutie, sau cel mult utilizati un incarcator sau cablu USB universal.
7. Sortati aplicatiile
Eliminati sau inchideti aplicatiile care consuma mult din baterie. De asemenea, exista aplicatii care ajuta la conservarea bateriilor si la monitorizarea utilizarii acestora, precum iOptimizer sau Battery Graph.
8.Setati optiuni de economisire a bateriei
Tabletele si smartphone-urile au o optiune de genul “Battery/Power saving mode”, pe care o puteti bifa pentru a economisi energie si se gaseste pe orice tip de device indiferent de sistemul de operare.
9. Nu le inchideti prea des
Deschiderea si inchiderea device-urilor consuma mai multa baterie decat daca le lasati in stand-by. In cazul telefonului, puteti sa il treceti pe Modul Avion pe timpul noptii sau cand sunteti la o sedinta, de exemplu. Tableta poate sta foarte bine si in modul Sleep sau Hibernare, in functie de limba setata, ar trebui sa apara una din aceste variante.
10. Opriti update-urile

Cele mai multe aplicatii se auto-actualizeaza, lucru care contribuie la descarcarea rapida a bateriei. Opriti din setarile telefonului sau tabletei aceasta functie, selectand doar anumite aplicatii sau pe toate odata, in functie de preferinte. 

Si daca tot vorbim de sfaturi ce ar fi sa apelam intotdeauna la profesionisti. Chiar daca stii sa numeri bani calculele complicate ei le fac, este vorba de contabilitate asociatii proprietari.

9 comentarii:

  1. Hmm..da utile sfaturi dar si site-ul pe care il recomanzi este de luat in calcul. ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sfaturile suna destul de logic, despre multe dintre ele nu aveam cunostinta pana acum. Oricum ... merci mult de tot, cred ca datorita tie problema mea cu bateriile s-a rezolvat !

    RăspundețiȘtergere
  3. Sfaturi practice pe care trebuie sa le urmam..

    RăspundețiȘtergere
  4. Trebuie sa urmam sfaturile astea daca nu vrem sa stam non-stop cu telefonul la incarcat. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Chiar aveam probleme cu descarcarea rapida a bateriei,mi-au fost foarte utile sfaturile.Multumim!

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca le urmarim este posibil sa ne tina bateria mai mult...sfaturi ok..

    RăspundețiȘtergere
  7. cred ca sfatul nr. 2 este cel mai eficient si cel mai putin adoptat :)

    RăspundețiȘtergere
  8. era o aplicatie foarte buna pt asa cv.. nu mai tin minte dar daca o gssesc o sa revin .. cand blocai ecranul se dezactivau datele mobile si wi fi.. dar puteai sa o setezi ce vrei sa mearga si ce nu cand blocvhezi ecranul

    RăspundețiȘtergere
  9. De urmat daca nu vrem sa ramanem fara baterie cand ne este lumea mai draga.

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!