Utilizarea UPS-urilor

Foto - IstGrun
Desi avansul nostru tehnologic este unul foarte mare se intampla si destul de des in functie de vreme ca energia electrica sa se intrerupa si sa inceteze functionarea aparaturii electrice din toata casa. Din cauza penelor de curent putem pierde aparatele electrice sensibile la fluctuatiile de tensiune, putem pierde datele de pe un PC sau se pot ajunge la lucruri mult mai grave.

Despre ce vorbim in cazul lucrurilor mai grave? Despre intreruperea functionarii unei centrale termice, indiferent de tipul acesteia. In cazul in care se intrerupe energia electrica putem avea probleme de incalzire, pentru ca se opreste pompa de apa, sau in cazul celor cu arzator automat pe gaz se poate intampla ca gazul ramas sau reziduurile in urma arderilor sa nu fie evacuate acumulandu-se in camera de ardere si la urmatoarea scanteie la primul impuls electric sa faca o explozie prea mare si consecintele pot fi grave.

Foarte multe centrale termice au fost montate cu cativa ani in urma si nu sunt atat de performante ca cele produse in ziua de azi si nu toate au suficienti senzori de siguranta in cazul unei pene de curent electric deci ar fi o problema majora. Mai apoi sunt posibile probleme la sistemul de ventilatie si asa mai departe.

Impotriva penelor de curent au fost inventate UPS-urile. Ce sunt acestea? UPS-urile sunt mici dispozitive conectate la o sursa de energie electrica care stocheaza energia intr-un acumulator intern sau extern si care la o intrerupere de energie electrica este in stare sa transforme transforme curentul electric continuu in alternativ, cel alternativ fiind la baza prizelor din toata lumea, si sa sustina functionarea aparatelor electrice in functie de puterea consumata sau capacitatea acumulatorului.

Utilizarea unui UPS la centrala termica are avantajul de a elimina riscurile prezentate mai sus si pentru a asigura functionarea continua, in functie de preferinte si necesitati a aparatelor electrice din casa. Detalii despre alegerea unui UPS se pot gasi cel mai des la furnizorii acestor echipamente si tot ei va pot oferi cele mai corecte sfaturi in alegerea marcilor si a acumulatorilor in functie de consumatorii ce doriti sa ii instalati pe UPS.

Nu strica deloc un UPS la centrala termica, reduci riscul unor acumulari de gaze, un UPS conectat la PC pentru a putea salva in timp util munca sau pentru orice alt tip de aparat electric pentru a avea timp sa il oprim in siguranta fara a afecta functionalitatea acestuia.

6 comentarii:

Comentează-mă!