Dor

Ajungem printre altele mereu sa ne intrebam de ce anume ne este dor pana la urma? Ce ne face sa privim inapoi si de ce ne dorim acel lucru sa revina? Pentru ca ne este teama? Pentru ca momentele acelea au fost chiar atat de unice incat nu pot fi reproduse? Cred ca mai degraba varianta a doua. Pentru ca ori de cate ori ai incerca aceleasi lucruri cu altcineva niciodata nu va fi la fel ca momentul cand le-ai facut prima data cu persoana respectiva. Pot fi multe eforturi, comune, separate dar niciodata nu va fi aceeasi senzatie si aceasi emotie de a face ceva impreuna.
Poate ca aici este o alta problema. Pentru ca ne este dor de acea emotie, de acele sentimente si acele zambete ce veneau din adancul sufletului sincer. Si trebuie mereu sa repornesti in cautarea persoanei care poate sa iti ofere din nou acele momente, acele zambete si acele clipe ce raman intiparite pe un film vechi, prafuit al memoriei. Si poate ca dupa o luna nu iti aduci aminte dar la trecerea timpului amintirea aceea este tot mai vie de parca totul a fost ieri.
De ce inca imi e dor de tine? Nu pot sa inteleg acest lucru si nici tu nu ai fost in stare sa imi explici de ce inca simt asa. Totul se leaga intr-un final tot de numele tau. Tot ce visez inca, tot ce vreau sa fac, tot ce vreau sa devin se leaga de tine si de ceea ce ti-ai dorit vreodata de la mine. Ma simt prost. Ar fi trebuit sa fiu mult mai capabil sa fac fata la aceasta schimbare. Dar am continuat sa merg pe aceeasi carare in urma pasilor tai. Fidel.
Cat de stupid poate fi acest lucru in momentul de fata. Ironic, ma gandesc la tine in timp ce beau o bere intr-un pub cu tavanul jos, pe un fotoliu vechi si parca fara viata. Ma gandesc la tine in timp ce altii imi povestesc istoria lor, problemele lor, intamplarile lor, femeile lor. Toate imi aduc aminte de tine. O situatie anume, o culoare specifica. Tot. De ce? De parca noi am fi fost mulati unul dupa altul astfel incat sa ni se intample lucrurile perfecte pentru noi. Noi am creat situatiile si noi le-am gestionat cel mai bine pentru noi. Mai putin una. Da, aia, despartirea.
Acum, lucrurile par diferite, in functie de zile. Uneori imi e dor mai mult, alteori mai putin. Dar in fiecare zi imi e dor. Poate ca tu crezi ca acest lucru nu este normal dar eu unul cred ca este.

19 comentarii:

  1. Foarte frumos articolul, multumesc mult pentru postare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dragut articolul, mi-a placut :) Si eu simt la fel ca si tine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-a placut articolul, mi-ar placea sa vad mai multe postari.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai un blog foarte frumos, felicitari :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi place blog-ul, mai vrem content nou ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Felicitari pentru articol, foarte frumos! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Aveti un blog superb, sa nu va opriti din postat!

    RăspundețiȘtergere
  8. Tu scrii foarte frumos, sa mai postezi!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce mai faceti, cum parcurgeti aceasta perioada de pandemie?

    RăspundețiȘtergere
  10. Greu @Ana, iti vin tot felul de idei (posibil gresite) din cauza statului :))

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!