Sporturi nationale

Am citit acum ceva timp pe CovasnaMedia un editorial privind "sportul" national al romanilor anume spartul de seminte. Desi ma aflu la 3000 de km distanta de Romania ma lovesc si aici in principiu de acelasi sport practicat si de spanioli si romani deopotriva. Exista mici mari diferente dar se practica si aici. Romanul din obisnuinta scuipa coaja pe jos dar nici cu spaniolul nu imi e rusine. Spaniolii nu prea scuipa din cate am vazut. Ei au un mod mai interesant de a scapa de gunoaie in timpul mersului. Intr-un parc sau pe un bulevard mai aglomerat poti urmari cum spaniolul duce mana la gura, strange pumnul si discret ii da drumul pe trotuar, la marginea drumului sau pe langa cladiri chiar daca au cosul de gunoi in fata lor. Asa se intampla si cand fumeaza. La terase, instinctiv, spaniolii scrumeaza pe jos iar tigara o arunca tot acolo chiar daca scrumiera curata troneaza pe mijlocul mesei stralucitoare. In consecinta bunul simt se pare ca lipseste cam de peste tot iar civilizatia vestica nu e atat de dezvoltata pe cum crede romanul de rand din tara. Pana la urma totul tine de educatia primita acasa indiferent ca te nasti in Romania, Spania sau in orice alt colt al lumii. Cu privire la BAC-ul de anul asta, mai lasati saracii elevi in pace. NU mai este nici invatamantul ce a fost odata iar majoritatea profesorilor trecuti de 50 de ani deja sunt sictiriti iar cei tineri inca nu au invatat sa detina controlul la ore. Greseala lor e si a noastra, a tuturor!

2 comentarii:

  1. Suntem doua popoare care ne asemanam, de asta ne intelegem asa bine unii cu altii si avem obiceiuri comune :)). Educatie nu prea se mai face, scoala nici atat....au dat examen profesorii pentru titularizare, hi, hi, rezultatele au fost apropiate de cele ale elevilor la bac, asa ca nu mai trebuie sa ne miram !

    RăspundețiȘtergere
  2. mai ales ca acum am ales alti parlamentari sa speram ca va fi mai bine si din punctul asta de vedere si ca educatia, cultura si tot ceea sa tine de bunul simt sa evolueze

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!