Laptopuri

Lenovo
Mai, eu personal sunt fan al laptopurilor. Sunt flexibile, usor de carat si iti faci munca foarte usor. Un exemplu concret este acest articol scris de pe laptop dintr-o cofetarie din Cluj dimineata la 7. Da, poti sa faci ce vrei pe el la fel ca pe un PC si pe langa asta il poti cara dupa tine si te poti conecta din orice punct wi-fi. E misto!

Ma ajuta foarte mult in toate activitatile mele si nu pot sa spun ca sunt dezamagit. Micutul Lenovo pe care il am deja de 2 ani si-a dovedit din plin utilitatea lui. Nu pot sa spun ca este cine stie ce monstru dar pentru un model simplu precum S10e e perfect. Dar stiti cum este situatia si la un moment fiecare doreste ceva mai bun, mai performant, mai rapid ca doar traim in secolul vitezei nu?

No amu am pus ochii pe un alt Lenovo si anume IdeaPad B570. Super tare laptopul. O configuratie de genul procesor IntelCore i3 la 2,2 Ghz, ceva net superior fata de IntelAtom al meu la 1,60 Ghz, cu o diagonala de 15,6 inchi si o tehnologie HD LED, memorie video dedicata de 1Gb si o memorie RAM de 4Gb. O nimica toata in comaparatie cu marile performante ale laptopului actual. De ce aleg tot Lenovo? Pentru ca in 2 ani de utilizare niciodata nu m-a lasat balta, a indeplinit toate sarcinile impuse si mereu a fost gata sa imi execute oridinele tastate. As merge acum pe ceva mai maricel si mai performant pentru ca observ ca si jocurile merg in directia unor cerinte mai mari, programele la fel si pe langa astea mai este si problema filmelor care apar din ce in ce mai des in versiune HighDefinition si eu nu am cum sa le vizualizez in mod normal in modul in care ar trebui vizionate. Si nu mereu ai bani de cinema.

In fata altor marci Lenovo mereu va avea prioritate pentru mine pentru ca de bine de rau si cel prezent inca mai rezista cel putin un an in conditiile actuale. Ar avea nevoie numai de niste rami. Dar vedem cum rezolvam treburile pentru ca nici pe cel care am pus momentan ochii nu este scump. Numai 2.200 de lei avand in vedere ca actualul m-a costat 1750 de lei in februarie 2010. Pentru ce recomand un asemenea laptop? Pentru orice. De la editare foto, video, jocuri, filme, programe de birou sau orice v-ar trece prin cap. Nu va lasa balta niciodata si este ca un sclav credincios care munceste pe plantatie. Stiu ca scavia a fost abolita dar un scav electronic poti sa ai oricand. Pe mine ma face sa ma simt... sef! Sanatate!


5 comentarii:

  1. Trebuie mentionat ca niciodata un laptop nu o sa se ridice la performanta unui PC. Un procesor de laptop este de 2-3 ori mai slab ca un procesor de PC, la fel se aplica si pentru placa video. Daca ai un procesor interl i3 si unul pe PC tot i3 cel de pe PC o sa-si faca treaba mai bine si se simte diferenta.

    Personal pentru design aleg Vaio, dar daca vreau performata la un pret ok atunci aleg Dell sau HP (probook)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu prefer tot ce tine de Apple daca e sa ma gandesc la design, desi arata foarte bine si Sony. La partea cu performanta... nu stiu ce sa zic. S-ar putea sa nu ai dreptate. E adevarat ca pe PC se pot pune procesoare mult mai mari, insa acelasi tip de procesor, cu aceeasi frecventa, etc. nu are cum sa fie mai performant pe PC decat daca se incalzeste excesiv pe laptop.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt adeptul laptopului. E mai comod si ocupa mai putin spatiu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu prefer tot ce tine de Apple, pacat ca a decedat fondatorul :(

    RăspundețiȘtergere
  5. Sistemul de operare de pe Apple face toata treaba cu un procesor destul de mic.

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!