Electoral

Suntem intr-un an electoral, anul candidatilor si al promisiunilor desarte. Si la nivel local si la nivel central. Toata lumea va promite ca face, continua sau incepe ceva nou si foarte bun pentru comunitate. Si acum sa trecem la subiect si anume campania electorala. La fiecare alegeri ma minunez si eu de modalitatea de promovare a candidatilor si a metodelor electorale folosite de ei pentru a se face cunoscuti. Majoritatea stau 4 ani in umbra si apoi vin si se afiseaza pe toate colturile ca vor face si vor drege. De fapt ei sunt niste oportunisti necunoscuti si in care nu poti avea incredere. Acum ca sunt stabilite aceste lucruri trecem la afisajul electoral. Fiecare candidat are o paleta larga de posibilitati de a se face cunoscut. Sunt amplasate panouri pentru afisaj electoral, sunt ziare, radio, panorui publicitare. O multime de posibilitati, o multime de locatii. Nu ma deranjeaza sa citesc vreun program electoral sau vreun CV al unui candidat in ziar sau intr-o revista, chiar nu ma deranjeaza. Ce ma irita la culme este afisul lipit pe toate colturile gardurilor de parca dupa campanie ei vin si pun mana sa le ia jos si sa curete oamenilor gardurile. Bine, sunt locuri unde au si acordul acestora si lipesc nestingheriti pentru ca ei "au dreptul". Ce ma supara si mai tare este afisajul electoral in scarile blocurilor. Nu ma intereseaza sa vad fata, partidul sau sloganul idiot al nimanui la intrarea in scara blocului. Tocmai de asta de dimineata am iesit si am rupt absolut tot ce era pe geamul la intrare. Stiu ca niste omuleti au muncit sa lipeasca dar nu acolo nene. Lipeste oriunde dar nu la intrarea in scara blocului. Nu sunt de acord cu abuzul in campanii. Imi este pana peste cap de toate minciunile vehiculate in toate campaniile, de prostiile cu care se desfasoara acestea si de tampenia din politica romaneasca, o politica spurcata.

15 comentarii:

  1. Nu am votat niciodata si am 25 de ani deci am avut cateva ocazii, dar pana acum nu am observat in nimeni nimic din ce ii trebuie tarisoarei noastre drage! Sper sa votez candva!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am votat de fiecare data, am 27 ani si nu o sa mai votez pt ca votul meu nu conteaza dupa cum am constatat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Tocmai din aceasca cauza, o sa ma duc la vot, dar cum ei isi bat joc de noi, prin diferite modalitati, si eu o sa imi bat joc de ei :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu stiu cand am votat ultima data...Cred ca prin 2000 insa si de atunci am zis ca nu ma mai duc la vot deloc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu cred ca voi vota la primarii anul asta pentru ca voi lucra in acea zi si probabil de dimineata pana seara...

    RăspundețiȘtergere
  6. Bun subiect ai ales.. putem dezbate pana maine de dimineata. Ceea ce am observat este ca absoult de fiecare data, in prag de alegeri, actuala conducere face foarte multe lucruri bune pentru orasul respectiv. Dubios nu ?

    RăspundețiȘtergere
  7. nu am votat pana acuma, dar as vrea sa votez de data asta deoarece as dori sa ne fie la toti mai bine ...

    RăspundețiȘtergere
  8. Prea multe promisiuni, cand se vad pe fotoliu incep sa uite de ele!

    RăspundețiȘtergere
  9. Si iata ca s-a terminat campania, surprizele s-au tinut lant, vom avea o noua lista de promisiuni de urmarit. Desi imi vine cam greu sa fiu bagat in seama doar o data la patru ani. Parca ne-am fi nascut cu totii pe 29 februarie.

    RăspundețiȘtergere
  10. Intr-un studiu de psihologie si manipulare a maselor scria ca politicienii, pentru a-si asigura succesul in campanie, zic si promit exact ceea ce vrea publicul sa auda de la ei. In realitate insa, ei vor face oricum doar ceea ce vor ei dupa ce sunt alesi. Cei care umbla doar cu promisiuni realiste, nu vor avea succes in campanie pentru ca palesc in umbra marilor promisiuni ale adversarilor.

    RăspundețiȘtergere
  11. Toti promit dar nimeni nu face nimic. Isi bat joc de noi.

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumim de recomandari Aline. Sa ne traiesti si la cat mai multe articole bune....

    RăspundețiȘtergere
  13. Aline, daca tot suntem la sectiunea "recomandari" EU CU CINE VOTEZ?...

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu mai vota cu nimeni ca oricum "nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara voturile" Lenin

    RăspundețiȘtergere
  15. Dupa cum stiti in an electoral nu mai merge absolut nimic, cei mai bine stiu cei ce au firme. Toti sunt pusi sa faca bune doar in acest an.

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!