Polticianisme

Bucuros de succesul justitiei romanesti privesc nedumerit la stirile care circula despre tentativa lui Adrian Nastase de a-si pune capat vietii. Stau si privesc si mai nedumerit cum acest succes nemarginit al justitiei (era si timpul pentru niste condamnari mari), se transforma intr-un joc politic, declaratii negandite si a inceput sa capete forma politicianismului ieftin practicat de PSD-PNL. Jocurile astea politice incep sa ma lase rece, imaginile lor oricum raman patate de toate greselile lor dar si de efortul de a salva un mare "mentor" de la inchisoare. Sunt foarte multe persoane care spun ca trebuia sa moara pentru ca a facut rau mult, alte persoane spun ca nu trebuia sa fie condamnat pentru ca este un om care are valoare (da, exact. valoare mare precum averea mostenita de la matusa Tamara). Eu cred ca indiferent de tentativele avute trebuie sa fie incarcerat. Sa mearga in orice inchisoare de prin Romania si sa stea inchis intr-o celula. Fara televizor, telefon, carti sau alte privilegii ce le-ar dori. Sa stea inchis si sa mediteze la raul facut, la afacerile incheiate si la banii spalati pe spatele populatiei. Condamnarile trebuie oricum sa continue, indiferent de culoarea lor politica pentru ca justitia trebuie sa fie apolitica. Fara ordine, sugestii sau impotriviri in dosare penale. In fata Constitutiei toti avem acelasi statut indiferent de functiile avute in trecut sau cele prezente. Cum au stat si altii este timpul sa stea si el. Bineinteles langa el poate fi dus si Ion "ilici" Iliescu, sa mediteze impreuna la dezbinarea industriei si a tarii, ingroparea agriculturii si a taranului, afacerile pentru baroni si painea furata de la muncitori. In fata mea pot plange cu lacrimi de sange pentru ca nu merita iertare, gratiere sau ameliorarea pedepsei.

5 comentarii:

  1. Mie frica de pilele si relatiile lui nea Ady sa nu cumva sa reuseasca sa scape de parnaie! Sa o dea ca e nebun si ca are nevoie de liniste si de nu stiu ce! Sper sa pocneasca in parnaie!

    RăspundețiȘtergere
  2. mie mi-e clar ca n-o sa stea in aceleasi conditii in inchisoare ca si restul...

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie nu mi-e clar ca o sa mai faca inchisoare in astfel de conditii! Nu m-ar mira sa gaseasca o portita de scapare! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. De 4 zile numai asta se vb la tv...pur si simplu m-am saturat de subiectul asta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu cred ca este doar o mascarada si nu a incercat nimic.

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!