Necesitati temperate

Panou solar Covasna
Din punct de vedere geografic Romania are o clima temeperata fiind situata in dreptul paralelei de 45 de grade latitudine Nordica. Asta ar insemna ca avem 4 anotimpuri, temperaturi acceptabile, ploi suficiente si toate cele care vin in aceasta combinatie. Din pacate ar fi bine sa revenim la perioada in care nu aveam canicule vara de vara, ierni frumoase si ploi periodice pentru a fi siguri ca ne creste recolta pe campuri. In momentul de fata asistam la un proces destul de intens de incalzire a acestei zone. Proces de incalzire care are anumite beneficii. Observam ca soarele sta acum mult timp pe cer, straluceste din plin mai multe ore din zi si sunt foarte putini nori care ar putea sa blocheze razele solare. Acest lucru iti poate avantaja un sistem de panouri solare, un sistem foarte profitabil si care te poate ajuta foarte mult. Prima data cand am vazut asa ceva a fost acum vreo 3 sau 4 ani cand o persoana a recurs la panouri solare pentru a incalzi apa din piscina si de a monta un dus in curte. Omul economisea bani pentru ca panourile solare isi faceau treaba exact asa cum trebuia. Zona Covasna nu este mereu binecuvantata cu vreme buna dar totusi este o zona in care investitia merita facuta. Dar nu numai in Covasna, o asemenea investitie merita facuta oriunde pentru ca pana la urma mai franam din poluarea facuta cu sau fara intentie de sistemul nostru. Stiu ca se spune foarte des faptul ca o floare nu aduce primavara dar macar provoaca un zambet si se naste inca o speranta: speranta ca totul va reveni odata la normal, ca vom trai mai bine si ca ne vom putea proteja de toate nenorocirile care ne lovesc. Un panou solar ajuta la economisirea unei sume destul de mari in comparatie cu pretul gazelor naturale. Un panou solar iti incalzeste suficienta apa zilnic incat sa faci un dus, sa iti speli vesela sau orice altceva. Si daca esti ingenios poti face mult mai multe folosind un panou solar. Cu o durata de viata de minim 20 de ani poti folosi panourile solare pe tot timpul anului. Iarna bineinteles ca are un randament mai mic, energia calorica absorbita din razele soarelui fiind mai mica dar tot are acel randament de care ai nevoie. Daca tot ne incalzim sa invatam macar in ultimul ceas ca putem face ceva folositor. Din pacate eu locuiesc la bloc si nu pot face acest lucru neavand spatiu de montaj dar din momentul in care voi intra in proprietatea unei case particulare cu siguranta voi alege un panou solar si poate si alte instrumente ecologice de furnizare a energiei electrice, caldurii sau a celor necesare traiului ecologic.

14 comentarii:

  1. e excelenta ideea cu panourile solare, era si mai buna cand erau subventionate de stat in mare majoritate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ar fi geniala ideea cu panourile solare dar traim intr-o lume in care banul facea legea. Din acest motiv nu vor exista aceste panouri.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu zic ca se scot bani buni din chestia asta. UE platesc foarte bine investitiile "verzi".

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt foarte putine panouri solare in Romania, dar din cate stiu eu toate persoanele care au asa ceva sunt extrem de multumite de ele. Sunt convins ca numarul panourilor solare va creste de la an la an.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stiti cumva daca guvernul o sa mai dea drumul la campania cu Energia Verde ? Deoarece as fi si eu fff interesata pt casa mea .

    RăspundețiȘtergere
  6. Pacat ca sunt putini cei care gandesc asa! Se complac intr-o situatie care nu face bine nimanui.

    RăspundețiȘtergere
  7. Panorile solare chiar sunt foarte utile.. are un prieten de-al meu pe la Baneasa la o casa. Partea nasoala este ca iarna apar tot felul de probleme.. se mai strica una alta.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ideea este ca aceste panouri salare reprezinta o investie foarte buna pe termen lung si o solutie la fel de buna atunci cand ai o casa izolata .

    +1 pentru cine le-a inventat

    RăspundețiȘtergere
  9. Din cate stiu UE te sponsorizeaza daca iti pui panouri solare, nu ?

    RăspundețiȘtergere
  10. Oare de ce se mira unii ca e asa de cald in luna Iulie. Cod Galben, cod nu mai stiu de care, acum sunt maximele fratilor, daca nu ar fi fost asa, ar fi fost anormal :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Din cate stiu, primesti 60 mil de la stat daca-ti montezi panouri solare pt ca e bio & stuff...

    RăspundețiȘtergere
  12. Energia alternativa prinde contur si la noi. Inca din anii 80 au aparut astfel de proiecte. Poate nu va vine sa credeti dar chiar si pe vremea lui Ceausescu se folosea astfel de energie. Pe blocul meu, din Brasov, au existat astfel de panouri solare care dadeau apa calde. Eu nu le-am prins functionale insa le-am prins sus pe bloc. Erau niste imensitati de panouri, diferite fata de ceea ce vedem astazi. Era o idee buna...pacat ca zona Brasovului nu avea potentialul necesar pentru energia alternativa. Ca si tara avem potential enorm pestru energia alternativa, de la panouri solare la eoliene. Si vad ca lucrurile incep sa se miste din ce in ce mai bine...poate a avut efect si programul guvernamental sau poate s-au trezit si oamenii si au observat ce idee grozava poate fi valorificata chiar pe acoperisul casei lor!

    RăspundețiȘtergere
  13. Hiris, da, ai dreptate, UE iti da bani daca montezi astfel de panouri pentru ca produci fara sa poluezi si poti chiar baga curent in retea... si daca nu consumi, iti da statu bani :))

    RăspundețiȘtergere
  14. Bune idei :)
    Imi place la nebunie blogul tau... Gasesc aici multe informatii valoroase....
    II apreciez si pe cei care comenteaza... Tineti-o tot asa :)

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!