Lasa-mi tara in pace

Da! Sincer o spun! Voi ignorantilor, cei care doriti civilizatie, tehnologie si super masini pe drumuri plecati si lasati-mi tara in pace! Poate ca sunt zile in care critic mult, zile in care laud, zile pe care le trec cu vederea si asa mai departe dar cred ca totul are o limita. Stau intr-un minunat orasel de munte, deal, ce o fi, un orasel care are un potential imens din toate puctele de vedere dar care moare in fiecare zi tot mai mult! Covasna are tot ce se poate din punct de vedere al turismului: ape minerale, mofete, paduri, aer curat (mai puternic ionizat decat celebra statiune Davos din Elvetia), hoteluri, baze de tratament, pensiuni, restaurante, cafenele, baruri, carciumi, partie de schi, patinoar, tot ce iti poate trece prin minte gasesti aici. Dar ramane doar la partea de gasit. Exploatare prea mica, oameni prea incuiati la minte si un caracter extrem de mizerabil. M-am saturat sa vad cu este violat, agresat, murdarit si batjocorit pana si paraiasul ce trece lin prin centrul orasului. Paraias care taie in doua statiunea Covasna si care ar putea fi atat de frumos amenajat de ti-ar sta inima in loc dar nu se poate. Partea proasta este ca e greu sa iti duci gunoiul la ghena e mai usor sa il arunci in parau cand nu te vede nimeni. Batista cu care iti stergi nasul e mai usor sa ii dai drumul de pe pod discret in apa, peturile de la bere, suc si alte nebunii pot fi aruncate si ele ca doar plutesc linistite. Sa nu mai vorbesc de alte mizerii ce plutesc linistite in cate un ochi de apa. Este inacceptabil! M-am saturat sa ma mai cert cu oamenii care fac acest lucru, m-am saturat sa ma aplec sa arunc gunoiul unde trebuie, m-am saturat sa imi vad orasul distrus de oameni nepasatori, oameni care in final tot ei o fac pe cei nemultumiti de munca administratiei locale, oameni care sunt si ei la randul lor indignati de felul in care arata orasul. Ce se intampla aici se intampla peste tot, se intampla in fiecare oras, in fiecare comuna, in fiecare colt al acestei tari minunate. Si din cand in cand imi aduc aminte: Avem o tara superba, pacat ca'i locuita! Ar fi bine ca toti cei care nu se simt bine in pielea lor sa plece, sa emigreze, sa distruga orice alta tara, sa locuiasca in junga Congoleza, pe Marte, in orice colt al acestui univers! Plecati va rog! Lasati-mi tara in pace! Noi cei care dorim intr-adevar sa o facem frumoasa vom ramane si vom pune mana de la mana sa o reconstruim! Avem puterea asta! Dar nu pentru voi ci pentru copii nostri!

25 de comentarii:

  1. Romanii sunt blestemati nu stiu daca o sa ne revenim prea curand. Avem o mentalitate de doi bani, suntem o tara plina de cocalari, corupti, hoti, manelisti, lenesi, criminali etc...

    RăspundețiȘtergere
  2. eu nu suport oamenii rai, si la noi sunt destui, rai invidiosi, nu stiu unde sa mai infiga cutitul, plus prea multa birocratie, tara ar fi frumoasa dar are nevoie de mult prea multe schimbari, iar oamenii nu sunt in stare sa le faca....prea multa coruptie!

    RăspundețiȘtergere
  3. CredStirile din romania promoveaza violenta si limbajul de mahala, in loc sa promoveze frumusetile tarii si metode de dezvoltare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Atat timp cat toate viseaza sa devina model ca au vazut-o pe tonciu la tv si unii viseaza bmw-u ca a lui torje nu ajugem nicaieri. Pana nu dispar emisiunile care ii prostesc in masa pe oameni si pana nu se promoveza si se informeaza omul cu continut de calitate din care sa poata invata un lucru bun si sa ii dea motivatia de a invata mai mult de a se schimba in bine si etc.

    Cel mai mult imi pare rau cand unii/unele trec granita mandrii de ei ca au fost in germania, spania, etc. si nu au invatat nimic de acolo plus ca ne mai fac si de ras.

    RăspundețiȘtergere
  5. Media schimba gandirea "lor"! Daca se promoveaza prostia masiv in Romania, e absolut normal ca toate pipitele de 16 ani sa tinda spre fotbalistul ala plin de bani, sa fie scoase din mizerie. Iar baieteii vor sa fie gangsta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Educatia celor 7 ani de acasa si cei de la scoala pot salva Romania... Dar sunt sanse mici la ce mentalitate au romanii... si cei de la putere trebuie schimbati si adusi unii din vestul Europei

    RăspundețiȘtergere
  7. Trebuie sa dispara generatia comunista , asta e problema. s-au scpat la averi ca si capusele !! sa vine astia mici, generatia mc donald`s ! poate o sa avem o sansa atunci.

    RăspundețiȘtergere
  8. Good Bye Romania, eu nu vad nici o sansa....

    RăspundețiȘtergere
  9. Peste tot in tara asta este la fel, macar tu stai intr-un loc mai linistit si mai aproape de natura. sper sa ne revenim candva.

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu iubesc Romania si am incredere ca intr-o zi o sa fie bine.

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu toata lumea e plina de cocalari, pitipoance, hoti si idiori. Exista si romani buni, culti, drepti. Si inca sunt multi.

    RăspundețiȘtergere
  12. Imi place Romania si o iubesc ca este tara mea! Dar ce te faci cu banditi din guvern?

    RăspundețiȘtergere
  13. In primul rand trebuie schimbata mentalitatea romanului, sa dispara toti cocalarii, puturosii si mai ales cei care fura . Comunistii de la putere or sa stea mult si bine la conducere important e ca poporul sa se trezeasca si sa-i dam pe toti jos de la putere. Trebuie un nou stil de guvernare...

    RăspundețiȘtergere
  14. cea mai frumoasa tara dar greu de trait in ea.... noi nu traim, noi supravietuim

    RăspundețiȘtergere
  15. sa speram ca intr-o buna zi va fi bine...

    RăspundețiȘtergere
  16. Mentalitatea romanului, dupa parerea mea nu o sa se schimbe nici peste 50 de ani...toata lumea vede partile rele ale romanilor si a Romaniei ! Sa nu uitam ca totusi avem si multe parti bune, o tara foarte frumoasa din multe puncte de vedere.

    RăspundețiȘtergere
  17. Nu ai voie sa te saturi; nu ai citit Popa Tanda - am citat-o in copilarie; poti schimba lumea doar prin exemplul propriu. Continua sa te certi si sa-ti sustii cauza, doar asa orasul tau va deveni frumos. Succes!

    RăspundețiȘtergere
  18. multi pleca si dupa uita de unde au plecat si incep sa arunce cu noroi in propria tara. urat ...

    RăspundețiȘtergere
  19. Asa sunt romanii, la greu renunta. E bine ca nu suntem chiar toti asa.

    RăspundețiȘtergere
  20. Am observat ca romanii plecati in afara sunt mai civilizati. Poate le e rusine sa nu se uite italianul sau francezul la ei si sa zica "uite taranul!".
    Poate ar trebui sa plece mai multi, sa se mai invete cu civilizatia.

    RăspundețiȘtergere
  21. Exista multe persoane ce au ridicat Romania sus ... N-are rost sa le zic numele, ca pe majoritatea ii stiti deja... Insa din cauza unora, iarasi, nu dau nume, Romania mai mult a scazut, si la noi in tara, si mai ales in alte tari .... Pacat

    RăspundețiȘtergere
  22. Ai ajuns vreodata in Austria? Nu Viena, Salzburg, Linz sau Innsbruck. Ma refer la vreo statiune montana pe malul vreunui lac. Sa vezi acolo exemple. Te indragostesti nu alta. Si nu-ti mai vine sa te intorci la tine in oras.

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!