PRO TV in gura lumii

PRO TV in gura lumii
ProTV
Se pare ca in ultima vreme s-a dezvoltat foarte mult stirea cu privire la sesizarea PRO TV facuta la CNA cu privire la cele cateva situri romanesti care gazduiau filme si seriale online ce puteau fi vizionate gratuit de catre vizitatori fara a fi necesar plata sau donatia obligatorie a unor sume in fiecare luna. Aceasta stire a atras din nou atentia internautilor pasionati de libertate si vor sa se opuna acestei masuri iar primul pas facut de acestia a fost crearea unei pagini de Facebook care a adunat mai mult de 20.000 de sustinatori in mai putin de o saptamana. Trendul pare sa fie ascendent la nivel national si internetul protesteaza. Protesteaza fata de actiunile trustului MediaPro de a controla piata serialelor si filmelor online venind cu o alternativa aparent mai slaba calitativ numita Voyo.ro . Mai mult decat atat protestul internautilor a dus inclusiv la crearea unei petitii online indreptata special impotriva trustului MediaPro si a sitului Voyo.ro.


Partea ciudata este ca discutia s-a mutat din tabara drepturilor de autor ce ar trebui platite de detinatorii de situri catre producatorii continutului livrat de acestia in tabara libertate de exprimare-democratie-monopol.

Partea si mai ciudata in tot acest demers este faptul ca ProTV nu poate cere CNA sa inchida respectivele situri pentru acest lucru si nu prea are treaba nici cu sesizarea Politiei Romane. Plata drepturilor de autor cerute de catre acestia se verifica prin total alte demersuri, actiuni si sesizari care nu conduc la inchiderea siturilor respective numai asa, de florile marului.

Actriunea in sine a trustului MediaPro este indreptata defapt spre distribuitorii de internet si transportatorii de date. Internetul a preluat foarte mult din piata televiziunilor astfel cotele de publicitate au scazut dramatic, cel putin in ultimii 2-3 ani aproape toate lucrurile s-au mutat online. Publicitate, media sau marketing.

Iar reversul medaliei vine din partea presedintelui Asociatiei Furnizorilor de Internet din Romania, Mihai Batrineanu, care spune urmatorul lucru: 

"Atentie! Nu vorbim de activitati ilegale, frauduloase, este vorba de tineri antreprenori romani, entuziasti care au dezvoltat site-uri si aplicatii prin intermediul carora ofera continut video, asemenea altor mii de site-uri similare din toata lumea.
CNA nu are nici o competenta sau responsabilitate institutionala legata de reglementarea internetului sau a serviciilor online. Aspectele semnalate sunt cele referitoare la drepturile de autor care au cu totul alte organisme si metodologii care sa le reglementeze.
Consideram actiunile CNA fara baza legala, iar in cazul putin probabil al interventiei Politiei vom semnala aceste practici iresponsabile si ilegale organismelor internationale" (preluat de aici)

Astfel ne dam practic seama ca lupta este pentru bani nu pentru apararea dreptului de autor cum sustine trustul MediaPro dar nici nu este o actiune care afecteaza libertatea de exprimare si a internetului cum sustin foarte multi internauti prinsi in acest val de ura indreptat impotriva ProTV.

43 de comentarii:

  1. hop si ei cu voyo lor si no...ce ma enerveaza site-ul ala, pesemne datorita reclamei agresive care i-o fac

    RăspundețiȘtergere
  2. JOS VOYO, nu am nimic de spun de postul PRO TV toate sunt perfect mai ales stirile, despre companie am vorbe urate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sincer eu am avut cont pe voyo.ro,insa am renuntat pentru ca foarte multe dintre filme si seriale nu se puteau viziona.

    RăspundețiȘtergere
  4. Se cam "strica" treaba la ProTV. Ar fi pacat sa ramane doar cu Antenele lui Felix :)

    RăspundețiȘtergere
  5. cumva se strange cureaua si nu mai stiu de unde sa ia bani? Daca ar fi avut un site bine pus la punct si cu preturi accesibile gen maxim 5 euro , nu ar fi fost o problema, vin clientii, dar in conditiile in care voyo e PRAF , pentru ce mai starnesc... ?

    RăspundețiȘtergere
  6. le mai trebuie cate o amenda din cand in cand oricum castiga cam mult :) au de unde da

    RăspundețiȘtergere
  7. Corect, eu sunt PROamenda pentru protv :)). si asa difuzeaza numai tampenii.

    RăspundețiȘtergere
  8. chiar sunt curioasa cum se va finaliza tarasenia asta.

    RăspundețiȘtergere
  9. ce nu au inteles cei de la protv este ca pe internet nu merge treaba la fel ca la televizor si anume sa oferi continut slab calitativ si vechi....pai de ar platii cineva sa le vada lor serialele, emisiunile si tot felul de filme vechi ....

    RăspundețiȘtergere
  10. De asta nu mergea aseara vplay? Ce nesimtiti sunt astia! Pai pe voyo-ul lor nu ai seriale bune...ai porcariile alea de las fierbinti.In plus am auzit ca se incarca si destul de greu!Eu una as plati la vplay decat la voyo.

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu personal am platit la vplay de cand am contu si as plati in continuare daca i-ar lasa, dar nu pare sa se intample asa ceva. din pacate ! ProTV nu a facut altecva decat sa isi puna paie in cap si sa le dea foc.

    RăspundețiȘtergere
  12. Poate ar fi cazul sa intram si noi in normalitate si sa nu mai avem impresia ca totul ni se cuvine!
    Fara asa multe seriale si filme gratuite, poate ne amintim sa mai citim cate o carte! :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Într-o țară în care nimic nu=i bine, pirații sar cu gura. Nicăieri în lume nu se piratează ca la noi dar pe altă parte vrem civilizație.

    RăspundețiȘtergere
  14. Pana la urma ce s-a intamplat cu vplay este in mentenanta sau s-a inchis ? stie cineva ?

    RăspundețiȘtergere
  15. O alta problema cu voyo e ca nici nu ofera o alternativa valabila pentru site-urile carora s-a facut plangerea. Pe voyo sunt filmele de la protv pe care le vad in fiecare an, si serialele media pro care sunt foarte proaste 80% dintre ele

    RăspundețiȘtergere
  16. Vplay l-au inchis deja pentru sesizarea protv-ului. Sunt niste nesimtiti pentru ca te obliga sa vezi porcariile lor ! scadea`le`ar ratingu pe 0 !

    RăspundețiȘtergere
  17. Cred ca e primul dintr-o lunga serie de astfel de cazuri care o sa ajunga sa fie discutate la noi. Dar nu avem institutii competente care sa adreseze problema, asa ca nu va faceti griji, streamurile si torrentele nu o sa moara.

    RăspundețiȘtergere
  18. In opinia mea exista 2 solutii: 1)MediaPro sa upgradeze voyo introducand seriale, filme, programe, etc noi si pe bani mai putini sau 2)sa faca un parteneriat cu celelalte siteuri.

    RăspundețiȘtergere
  19. Io zic sa stati linistiti cu totii ca daca nu e Vplay se gasesc alternative. Filelistu are tot ce vrei. este prompt ! de piraterie va faceti voi griji ca o sa moara? :))

    RăspundețiȘtergere
  20. Exact, romanii sunt cei mai inventivi, se vor gasi alternative :) a luat o mare bila neagra proTV=ul

    RăspundețiȘtergere
  21. Am avut cont pe voyo insa nu m-am uitat la foarte multe filme sau seriale pentru ca nu aveam la ce sa ma uit. Insa, pe vplay se aflau toate serialele mele preferate. Si se pare ca Vplay-ul isi va continua activitatea insa sa vedem pana cand.

    RăspundețiȘtergere
  22. Ce urat din partea lor... in perioada aia vplay-ul era sub mentenanta ... m-am speriat pt putin insa a 2-a zii a mers ok

    RăspundețiȘtergere
  23. Si-a revenit vplay. Mai degraba as fi dat niste bani pt vplay sa vizionez serial decat pt voyo. Oricum urat si disperant (in acelasi timp) gestul proTV !

    RăspundețiȘtergere
  24. Pai cum si-a revenit vplay-ul ? parca l-au inchis, am crezut ca mentenanta era doar pt ca l-au oprit !

    RăspundețiȘtergere
  25. Mare greseala au facut cei de la Protv cu Voyo... MI-am facut si eu odata cont si dupa aceea ma puneau sa pletesc si ziceau ca totul e gratuit

    RăspundețiȘtergere
  26. Toata lumea pe torrente , asa old school cum era odata ! :))

    RăspundețiȘtergere
  27. Sincer eu am avut cont pe voyo.ro,insa am renuntat pentru ca foarte multe dintre filme si seriale nu se puteau viziona.

    RăspundețiȘtergere
  28. Nu cred ca se vor inchide site-urile de filme.

    RăspundețiȘtergere
  29. Au impresia ca daca inchid site-urile de filme o sa intram si o sa platim sa vedem pe Voyo pot spune ca se insala...

    RăspundețiȘtergere
  30. Am un sfat pentru cei care sunt dornici de filme online: Nu platiti abonamente nu se justifica prin calitatea filmelor, puteti sa le vedeti si gratis.

    RăspundețiȘtergere
  31. stau sa ma intreb, daca nu ar exista acele siteuri care ofera continut video,
    ar creste numarul abonatilor la voyo? , eu sincer nu mas abona

    RăspundețiȘtergere
  32. Sper sa nu se mai inchida vplay-ul din nou.

    RăspundețiȘtergere
  33. nu inteleg de ce s-au chinuit atat de mult astia de la protv mai ales ca ei nici nu au foarte multe seriale, sau sa fie o alternativa valabila pentru vplay

    RăspundețiȘtergere
  34. Au noroc ca au emisiuni interesante, ca altfel il scoteam din grila de canale.

    RăspundețiȘtergere
  35. Pana la urma ce s-a intamplat cu vplay este in mentenanta sau s-a inchis ? stie cineva ?

    RăspundețiȘtergere
  36. Degeaba incearca cei de la voyo sa inchida anumite site-uri care sunt mullt peste voyo si plus de asta sunt si gratuite. Rusine pentru cei de la Media Pro.

    RăspundețiȘtergere
  37. Pro-ul se cam intinde la cascaval... Si-au ridicat pretentiile pana la punctul in care RTC-Dolce a ajuns sa le zica "pas"... Niste limite decente ar trebui totusi pastrate, cred eu.

    RăspundețiȘtergere
  38. Incearca si ei, vad eu, sa treaca la sistemul Pay per View pe partea de sport si emisiuni. Momentan vad ca "s-au inteles pana la urma la bani". :)

    RăspundețiȘtergere
  39. Am avut cont pe voyo.ro,insa am renuntat pentru ca foarte multe dintre filme si seriale nu se puteau viziona, NU RECOMAND

    RăspundețiȘtergere
  40. cam praf astia cu voyo, nu am cont si nici nu o sa-mi fac!

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!