Ora de.... tragedie romaneasca

M-am gandit sa pun orgoliul in sertar si sa servesc o ora de stiri pe canalele de televiziune in speranta ca vad niste stiri sau reportaje mai de calitate, in speranta ca actualitatile, stirile, news, toate cele din aceasta categorie sunt de calitate si care imi ofera o ora buna de reconectare cu Romania, cu ceea ce ma intereseaza, macar acum.    Dar am gresit din cate se pare, am gresit mult pentru ca nu m-a asteptat nimic altceva decat tragedia romaneasca, tragedie absolut macabra cu zeci de accidente, morti, raniti si toata colectia de rani. Nu stim in continuare sa servim altceva decat teribilism, accidente si nenorociri. Pe scurt dintr-o ora de emisie 15 minute sunt rezervate publicitatii, alte 25 sunt rezervate stirilor cu multi morti, 5 minute se concentreaza asupra subiectelor internationale, alte 5 minute se concentreaza asupra problemelor din zilele anterioare si ultimele 10 minute sunt rezervate unor stiri reale, reportaje si interviuri ce merita vizualizate. Prea putin, in contextul in care 50 de minute sunt complet irelevante. Sa ma apuc sa vorbesc si de stirile din sport? Acolo imi e groaza si sincer nici nu ma obosesc sa inteleg ce anume se intampla in media romaneasca. Sa spunem ca emisia stirilor din sport dureaza 25 de minute. Aproape jumatate de ora din care 7 minute sunt din nou publicitate, 3 minute stiri despre sporturi precum tenis, handbal si alte sporturi iar restul este rezervat fotbalului. Transferuri, jucatori, viata privata a patronilor din fotbal, rezultate, prognoze, pariuri in fotbal, si cam atat! Fotbal, fotbal, jucatori, meciuri, fotbal, scandal in fotbal, scandal in interiorul clubului, scandal intre jucatori de fotbal si din nou fotbal. Altceva mai dorim dragi romani in afara de moarte, violenta si fotbal? Da, reclame la bere, sampoane si odorizante. Pe scurt suntem un neam violent, alcoolici, plini de matreata si puturosi. Si intreb din nou: unde sunt adevaratele reportaje? Adevaratele stiri impartiale? Adevaratele povesti culturale, sociale si artistice din Romania? Chiar nu gasim diverse subiecte pe cei care sa le savuram? Subiecte pe care sa urmarim cu interes? Pacat, dragi romani, pacat de soarta noastra!

63 de comentarii:

  1. In ultima vreme la toate stirile altceva in afara de crime , violuri , jafuri si alte chestii de acest gen nu vezi... Deja nu mai sunt stiri ci anunturi macabre.

    RăspundețiȘtergere
  2. Stirile de la ora 5 sunt un fel de film de actiune cu buget redus

    RăspundețiȘtergere
  3. Prima stire de la ora 5 este sigur despre o crima sau un viol. Deja ne-am obisnuit cu ele...

    RăspundețiȘtergere
  4. Publicul de dupa-amiaza a fost antrenat sa primeasca astfel de stiri. Chiar daca televiziunile ar incerca sa schimbe abordarea, telespecatorii vor dori sa vada violenta si trivialitate.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu prea avem ce sa vedem pentru ca nu se cere altceva. Astea fac raiting, pana la urma si televiziunile se adapteaza la cetintele publicului. Daca ar fi facut rating o emisiune despre literatura , sigur ar fi avut fiecare post cate una.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sa nu mai vorbim de meteo,,, care e mult, des si ...prost, evident! Emisiuni? Nimic interesant, educativ sau captivant... Filme? Nu am mai vazut de foarte mult timp un film bun... Deci??? Ramane muzica comerciala pe care o auzi absolut peste tot :)) Televizorul e doar un consumator de curent :p

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu am câteva luni bune de când nu m-am mai uitat la TV și pot sa spun ca nu ii simt lipsa. Ce-i drept mai ma uit la câteva seriale pe net în rest am alte activități cu care îmi ocup timpul.

    RăspundețiȘtergere
  8. Prefer s anu ma uit la tv, din cauza asta de ani buni nu mai am acest obiect in casa, prefer sa ma uit pe laptop laseriale, iar daca vreau stiti citesc zf online...

    RăspundețiȘtergere
  9. nici cu politica nu mi-e rusine! nici eu nu prea ma mai uit la tv.. maxim un discovery, atat :|

    RăspundețiȘtergere
  10. Problema mare este ca asta se vinde.

    RăspundețiȘtergere
  11. aveti dreptate , mai bn fara tv :))

    RăspundețiȘtergere
  12. Asta vor romanii sa vada, din acest motiv nu mai ma uit la TV de ani de zile.

    RăspundețiȘtergere
  13. Din pacate aproape toate televiziunile ofera astfel de stiri, tocmai de aceea nu prea ma uit.

    RăspundețiȘtergere
  14. Adevarul e ca TV-ul este doar un mijloc de manipulare, pe langa altele!

    RăspundețiȘtergere
  15. De fotbal nu ma plictisesc :D , dar restul emisiunilor si ce mai tine de tv... no comment! Romaniaaa!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu ar fi mai bine daca nu urmariti telejurnalul de la ora 17? :P

    RăspundețiȘtergere
  17. Am renuntat de mult sa ma mai uit la stiri si la televizor in general deoarece este o pierdere de timp!

    RăspundețiȘtergere
  18. In principiu se difuzeaza ce se stie ca atrage publicul.Tot in randul acestor reportaje putem adauga si emisiunile de rahat in care se promoveaza prostia (emisiuni gen Dan Negru) si nu numa...

    RăspundețiȘtergere
  19. Cam ce ai spus in articol e motivul pentru care nu m-am mai uitat la TV de vro 6 ani :). M-am apucat de teatru si citit :)) si nu regret nimic. Vorbind de teatru recomand "Nimeni nu-i perfect" - geniala piesa.

    RăspundețiȘtergere
  20. Seamana mai degraba cu tragedie tiganeasca. Nu sunt rasista, asa cum si ei sunt romani.

    RăspundețiȘtergere
  21. Eu cred ca Tv este folositor cateodata mai afli ceva nou drumuri blocate, chestii interesante dar daca voi urmariti tot felul de stiri treba voastra.

    RăspundețiȘtergere
  22. parerea mea este ca tv'ul si in general mass-media reprezinta cea mai mare manipulare si iti umplu capul cu fel si fel de informatii si lucruri inutile din punctul meu de vedere. rar prinzi informatii care au un sambure de adevar si iti pot fi de folos.

    RăspundețiȘtergere
  23. Prin stirile cu crime, violuri, accidente, jafuri, vor sa le arate romanilor nemultumiti de salariul pe care il au si de viata pe care o duc ca se poate mult mai rau.

    RăspundețiȘtergere
  24. Degeaba spunem noi ca stirile de la ora 5 sunt cu jafuri,crime etc. De ce le mai spune stiri? Doar nu o sa ne arate stiri despre desene animate. Acesta este haosul din Romania si trebuie sa fim realisti. Daca se intamplau numai lucruri bune asta vedeam la stiri dar din pacate...Nu este cum vrem noi!

    RăspundețiȘtergere
  25. Romania nici in Africa nu prea mai are loc.

    RăspundețiȘtergere
  26. Pai cam asta este realitatea din ziua de azi, unde televiziunea a ajuns o tortura si prostia din mass-media a atins cote critice si nimeni nu face nimic. Ce este mai frumos pentru un roman cand ajunge acasa dupa 12 ore de munca si aprinde televizorul si vede cum soacra,sotia,copiii,tatal,sora,fratele,cainele,pisica,si lista continua cu toate neamurile si animalele din ograda, au fost omorate cu sange rece ( asta daca actiunea s'a desfasurat afara in frig ) sau au omorat pe unul din acesti membrii sau prieteni sau straini si tot asa mai departe, deci in concluzie ce vedem la tv este ca romania si romanii sunt niste criminali,hoti,inculti,prost-crescuti si toate cele...mai ales ca cei care au rds probabil au remarcat ca posturile discovery au disparut din grila ( nu totata lumea a patit asta dar majoritatea da ) si sincer la ce as putea sa ma mai uit ? la ce stil de viata au altii si cum si pe ce cheltuiesc ei banii si cum se distreaza ce mananca ce beau si tot felul de porcarii, si noua nu ne mai ramane timp de noi pentru ca suntem prea ocupati sa ii ridicam in puf pe altii si sa ne bagam in viata lor si sa ii ciritcam. Cu parere de rau spun ca ori nu ne'am nascut unde trebuia unii din noi, ori suntem prea comozi ca sa schimbam ceva ori nu te baga nimeni in seama pt ca n'ai tu " valoarea " lor, si cred ca singura emisiune reportaj care merita tot respectul ar fi Romania Te Iubesc. Acolo cineva incearca sa ne arate ceva, dar la fel de bine cum au stiut sa faca toate acele magarii, la fel de bine stiu si cum sa le nege sau sa se sustraga de la orice vina. In concluzie TREZIREAAA !!!! Respect

    RăspundețiȘtergere
  27. Din cauza acestor stiri cu impact emotional negativ,pot spune ca de aceea avem atatia bolnavi si tineri care sunt convinsii ca in Romania coruptia e la putere.

    RăspundețiȘtergere
  28. Probabil asta demonstreaza ca societatea nu este pe drumul cel bun.

    RăspundețiȘtergere
  29. Mă tem că este adevărat în toate țările, nu numai în România. Oriunde te duci, se pare că, în știrile sunt interesați în vânzarea de nenorociri

    RăspundețiȘtergere
  30. Va spun sincer ca nu stiu cum a ajuns lumea in starea asta, pacat ca se intampla asa de multe lucruri rele. Respectiv as dori sa subliniez ca se mai intampla si multe lucruri frumoase sau bune care ar merita un reportaj, iar astfel cred ca au o vina oarecare si agentiile de stiri.

    RăspundețiȘtergere
  31. Decat sa te uiti la stiri,mai bine te uiti la un film de actiuni.Subiectul este acelasi ,doar actorii sunt mai prost platiti.

    RăspundețiȘtergere
  32. Nu degeaba stirile de la ora 5 se mai numesc si crimele de la ora 5 :)

    RăspundețiȘtergere
  33. Aniversez cu mult drag 4 ani de cand nu mai urmaresc televizorul. E o placere sa-i aud pe toti plangandu-se de programe, dar niciunul nu mi-ar urma exemplul. De ce? O fi masochism? Nu poate fi doar curiozitate, ca doar sunt multe alte surse de informare, ca sa nu mai zic ca o carte buna face mai mult decat orice post TV, chiar daca el se cheama, sa zicem, Discovery :)

    RăspundețiȘtergere
  34. Va spun sincer ca nu stiu cum a ajuns lumea in starea asta, pacat ca se intampla asa de multe lucruri rele. Respectiv as dori sa subliniez ca se mai intampla si multe lucruri frumoase sau bune care ar merita un reportaj, iar astfel cred ca au o vina oarecare si agentiile de stiri.filme online www.cinemarx.biz

    RăspundețiȘtergere
  35. inafara de History/Discovery/Animal Planet si ceva meciuri de fotbal si stiri sportive nu prea ma mai uit la T.V.;prefer stirile online pt. ca pot sa selectez amanuntit ceea ce ma intereseaza. ce-i drept la romani e prea mult rahat in televiziunea romaneasca(Bianca, Tonciu, Bote etc.)

    RăspundețiȘtergere
  36. Din cauza aceasta nu ma mai uit eu la tv .

    RăspundețiȘtergere
  37. Suntem programati sa ne atraga atentia drama, tragedia, crimele si conflictele in general, asta e si motivul pentru care numai asta vezi la stiri.

    RăspundețiȘtergere
  38. Si de revelion si dupa am vazut stiri despre crima. E la moda sa prezinti stiri numai despre crime, batai....

    RăspundețiȘtergere
  39. Eu ma uit doar la canale specializate pe o anumita tema, gen Money Channel cu stiri economice, Diva pentru filme, mai nou TVR News pentru stiri, iar la cele generale ma uit doar cand stiu sigur ca sunt filme si imi place vreunul, dar si in cazul lor prefer MGM, TCM etc.

    RăspundețiȘtergere
  40. In general se ofera ce se cere. Daca lumea vrea scandal asta va primi

    RăspundețiȘtergere
  41. thank you very much for this post, it is very interesting!

    RăspundețiȘtergere
  42. E o mare prostie, in fiecare zi doar crima, accidente, etc.. ceva bun nu vezi decat rau..

    RăspundețiȘtergere
  43. Sincer sa fiu, eu nu ma mai uit la televizor de aproximativ 1 an. Ma saturasem sa vad numai stiri negative !!!

    RăspundețiȘtergere
  44. E o boala a capitalismului. Atata timp cat televiziunile sunt organizate ca institutii aducatoare de profit, ele vor valorifica stirile cu mare impact la public. Daca publicul tinta, in marea lui majoritate, e mai interesat de modelul de masina pe care si-a cumparat-o un fotbalist decat de campionul mondial la tir cu arcul, stirile vor reflecta si ele aceasta diferenta.

    RăspundețiȘtergere
  45. Totusi, mai sunt posturi care dau stiri de calitate si relevante.

    RăspundețiȘtergere
  46. Asta se cere, asta se da! Daca lumea vrea violuri, crime, batai, televiziunea ofera...

    RăspundețiȘtergere
  47. zilnic auzim aceleasi stiri aceleasi incidente nimic nou nimic special nimic care sa sune a "bine".

    RăspundețiȘtergere
  48. Ce-ai nene, ce-ai, cum sa vezi stiri de calitate la tv, in massmedia in general? Ce se intampla in Romania e de toata jena, se promoveaza tiganeala, hotia, nesimtirea.

    RăspundețiȘtergere
  49. Alin, nu-i baga pe toti in aceeasi oala. Faptul ca majoritatea se complac in situatia asta si accepta aceste "stiri" a ajuns sa nu mai fie vina lor.
    De ce? Gandeste-te putin la istoria din ultimii 50-70 de ani. Ni s-au cam furat drepturile la cultura, cunoastere si educare.
    Am fost indobitociti, indoctrinati si subjugati.
    Stirile astea nu fac decat sa tina in frica sufletele slabe, prea slabe ca sa se mai trezeasca.

    Uita-te la stiri pe CNN... acolo intr-adevar ai ce vedea. Stima!

    RăspundețiȘtergere
  50. Televiziunile nu sunt interesate decat de rating. Putin le pasa ca prin emisiunile ce le dau nu fac decat sa indobitoceasca populatia.

    RăspundețiȘtergere
  51. Pai astia se chinuie rau sa faca stiri. Pentru ca nu se intampla nimic. Vedete inventate de ei, Basescu, incendii, accidente si altele in genul asta, toate sunt din lipsa de stiri reale. In Romania nu se intampla nimic senzational.

    RăspundețiȘtergere
  52. daca asta place la romani...asta se da... la noi e interesant sa vezi batai si lupte ...si cum se bat cretinii de soferi

    RăspundețiȘtergere
  53. Nu este o intamplare ca aceste stiri apar din ce in ce mai des pe TV ci e o consecinta a analizei punctelor de audienta. Asta se cere, asta ni se ofera

    RăspundețiȘtergere
  54. tocmai de asta difuzeaza asa ceva la ora aceeea. pt ca multa lume se uita...

    RăspundețiȘtergere
  55. Oricum, trebuie tinut si ce fel de oameni au disponibilitatea de a fi in fata televizorului la ora 5.

    RăspundețiȘtergere
  56. Stirile de la ora 5 sunt cele mai nasoale.. oricum la oate stirile doar accdiente, violuri, etc..

    RăspundețiȘtergere
  57. Sincer iti dau perfecta dreptate, daca stam sa analizam la stiri auzim numai de violuri , incesturi, crime , accidente si multe altele. Nu zic sa nu se faca publica treaba asta, ca sa stim de ce sa ne ferim sau sa avem anumite limite, dar ar trebuii sa artam lumii si oamenii cu adevarat talentati sau lucrurile cu care ne putem mandrii , eu cred ca ar trebuii sa mai faca si alte stiri sa mai fie si ceva pozitiv. Cu atata negativisim nu o sa atragem decat partile negative.

    RăspundețiȘtergere
  58. ce s-a intamplat cu legea.. o stire buna una rea? ah da.. nu sunt atatea stiri bune pt romania :-))

    RăspundețiȘtergere
  59. Stirile sunt la fel in toata lumea, vand. Nu-i doar la noi asa.

    RăspundețiȘtergere
  60. Pot sa zic ca nu m-am mai uitat la tv de vreo 2 ani si nu regret !

    RăspundețiȘtergere
  61. Daca vrei o emisiune de stiri adevarata, iti recomand Ora de stiri de pe TVR 2. N-o sa vezi stiri macabre, subiectele importante ale zilei sunt dezbatute (nu doar prezentate) cu invitati ale tuturor partilor implicate in subiectele respective, cu intrebari incomode si raspunsuri relevante. Sau TVR Info care are parteneriat cu Euronews.

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!