Propuneri bune, lobby inexistent

Stiu ca suna stupid dar din cand in cand mi se mai face dor de privitul la TV si atunci dau si eu drumul la "aparat" pe un canal de stiri si mai ascult ce le debiteaza mintea unora si altora, ce accidente "grave" s-au mai petrecut si cine cu cine s-a mai certat. Pana nu de mult am crezut ca mi-am pierdut speranta in a vizualiza o stire cu adevarat pozitiva, cu un impact real asupra calitatii presei. Aud ca un deputat umbla pe holurile Parlamentului sa convinga alti colegi deputati sa ii sustina propunerea legislativa. Acest domn deputat al carui nume nu va fi afisat deoarece nu facem capmanie, a pornit o batalie impotriva stirilor cu caracter negativ si violent din presa, fie ea scrisa sau din domeniul audio-vizualului. Pot sa spun ca aproape ca a ajuns sa imi fie drag pentru propunerea facuta: anume acesta doreste ca toate stirile difuzate la TV care contin mesaje negatice, scene de violenta sau pur si simplu nu ofera o informatie pozitiva sa fie mutate dupa o ora mai mult decat rezonabila. Il sustin in aceasta initiativa, acest deputat doreste sa elimine influenta negativa a TV-ului asupra populatiei, doreste sa elimine scenele zilnice de viol din grila stirilor de la ora 17, doreste sa elimine accidentele grave soldate cu morti si raniti din grila matinalelor si la fel doreste sa scoata tot ce poate fi vazut de tineri sau copii in orele in care acestia sunt activi. Si acum de ce sa nu ii dam dreptate? De ce sa ma trezesc eu de dimineata si sa ascult la stiri cu 5 tineri si-au pierdut viata intr-un grav accident rutier petrecut intre localitatile X si Y pe drumul national xyz? Sa ma demoralizez in continuare si sa imi fie frica sa fac scoala de soferi ca poate intra un nebun in mine? De ce sa privesc ingrozit la ororile de la ora 16 sau 17 despre batai intre clanuri, frati, in baruri, violuri in paduri si sate izolate? Sa imi strice posibilitatea de a ma odihni linistit dupa o zi obositoare la munca? Ii dau dreptate cand vad ca doreste sa mute toate stirile de genul asta dupa ora de culcare a multora pentru ca e timpul sa vedem si televizorul altfel. Mai apoi, prin acest  articol, doresc sa le transmit colegilor acestui deputat care i-au spus sa schimbe canalul de televiziune daca nu ii convine ce vede la televizor. Acesti colegi ar trebui exclusi in Parlament, din motive morale cel putin. Nenorocirile ar trebui sa se produca in filme si sa ramana in filme, niciodata in realitate pe ecran vizualizand stirile!

18 comentarii:

  1. Sunt perfect de acord si eu cu o astfel de propunere. Oricum nu urmaresc decat stirile de la tvr care sincer mi se par putin mai de bun gust fata de alte canale, dar e inevitabil sa nu le aflii si pe cele de la ora 17

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu sunt de acord! Bine, cum spunea si comentatorul anterior, nu poti acuza chiar toate posturile de asa ceva. Pe posturile celor de la Digi, de exemplu, nu vezi asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  3. De acord. Cele mai ok stiri sunt cele de la TVR.

    RăspundețiȘtergere
  4. Total de acord, dar cat timp e guvernu asta.. e greu.. intradevar pe digi nu vezi asa :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ca si ceilalti comentatori si eu sunt de acord cu tine, dar cred ca trebuie luat in calcul si faptul ca in lumea asta se intampla mult mai multe fapte negative decat pozitive. Am trecut deja de epoca ceausista iar astfel toata lumea are dreptul la informatii necenzurate. Cred ca singurul lucru care s-ar putea face ar fi acela de a evita cumva ca minorii sa aiba acces la stirile mai tulburatoare.

    RăspundețiȘtergere
  6. cele mai ok stiri sunt cele din ziarul financiar sua din hotnews, de pe net....urasc stirile de la tv si lungirea inutila a lor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Total de acord cu tine si cu domnu'deputat! Si eu m-am saturat de negativism la tv!

    RăspundețiȘtergere
  8. In afara, nu se difuzeaza omoruri, accidente si tot felul de "stiri" din categoria asta si nu e ca si cum p-acolo nu se intampla chestii de genul asta...

    RăspundețiȘtergere
  9. De ce ne-am mai uita la TV cand internetul musteste de lucruri interesante. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Sunt de acord cu tine dar cand vreodata o sa se schimbe asa ceva. Nu o sa reuseasca parlamentarul sa schibe. Parerea mea. Nu cred ca o sa mai vedem o stire adevarata

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu am renuntat de mult sa ma mai uit la TV... :-j

    RăspundețiȘtergere
  12. Om destept. Sa se faca comparatie cu BBC News, acolo stiri adevarate. Nu toate violurile si accidentele.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ramane doar sa speram ca se va aproba legea. Parca s-a mai discutat despre asta in trecut...

    RăspundețiȘtergere
  14. dar de ce ne mai uitama la TV, avand atatea alte optiuni?

    RăspundețiȘtergere
  15. Degeaba se arata si se comenteaza stiri negative in ideea ca, spre exemplu, soferii nu vor mai circula cu viteza, ca tot vor fi nebuni care sa se dea peste cap cu masinile si sa omoare oameni nevinovati, furturi vor fi din cauza saraciei, crime, violuri, etc... Asa ca, da... ai dreptate, ar trebui ca stirile de genul acesta sa se transmita dupa o anumita ora.

    RăspundețiȘtergere
  16. Subscriu ce spune alina, putem fi foarte selectivi in privinta stirilor, nu ne obilga nimeni sa ne uitam la orice prostie de stire doar pentru ca X post de stiri vrea sa faca audienta.

    RăspundețiȘtergere
  17. Nici eu nu vreau sa vad la tv doar cronica violurilor si a accidentelor de pe sosele.

    Dar acesta reglementare a stirilor pozitive/negative este pur si simplu cenzura.

    In conditiile in care TVR si Digi 24 au niste jurnale de stiri absolut OK nu cred ca este nevoie de o reglementare in domeniu. Pur si simplu pricipiu cerere/oferta trebuie sa-si spuna cuvantul.

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!