Un altfel de multumesc

De foarte multe ori am discutat cu un alt prieten blogger despre comportamentul consumatorului pe bloguri si cam care este modalitatea prin care acesta poate multumi pentru articol. De ce sa multumeasca pentru articol? De cele mai multe ori, majoritatea postarilor realizate pe un blog, sunt informatii utile pentru orice utilizator de internet. Poate ca bloggerul respectiv cunoaste informatii pe care doreste sa le impartaseasca cu tine si sa-ti arate lucruri noi. In acelasi timp poate ca un articol este lipsit de recomandari dar care contine foarte multe trairi personale. Din aceste articole poti invata foarte usor cum sa te comporti in cazul in care te intalnesti cu aceste situatii. Un blog, un site, un forum, un orice este contruit pentru a ajuta utilizatorul de rand al internetului si care serveste inclusiv intereselor companiilor care vor sa isi lanseze produsele spre testare. Pentru asta poti multumi autorul unui blog. Cum poti sa faci aceasta multumire?

Desi pe piata romaneasca nu se obisnuieste acest lucru un studiu realizat de pew internet & american life project arata ca in Statele Unite ale Americii utilizatorul si vizitatorului unui blog multumeste autorului prin click-ul pe un banner publicitar, in SUA fiind foarte dese anunturile de tip AdSense de la Google. Prin click-ul respectiv autorul este recompensat de cele mai multe ori cu o suma modica dar care adunat cap la cap se aduna o suma frumoasa. Nu sunt adeptul reclamelor de tip pop-up sau reclame flash care ingreuneaza incarcarea paginii si sta peste continutul sitului dar un banner in colt nu strica niciodata. In Romania nu am intalnit comportamentul acesta al utilizatorilor, majoritatea vizitatorilor venind, citind si plecand mai departe fara sa multumeasca pentru lectura avuta. 

Poate ca nu intotdeauna gasesti relevant ceea ce este scris pe un blog dar cineva s-a straduit sa scrie si sa publice acel articol. Cineva se chinuie sa scrie despre lucruri relevante si se chinuie sa faca un continut original fara a copia de pe ici de pe colo poze sau citate cum este intalnit pe facebook. Blogul are un continut original si nu poate fi gasit nicaieri in alta parte decat prin copy-paste sau plagiat. Da un click pe banner, nu te costa nimic dar ajuti pe cel care iti ofera continut pentru lectura, pe cel care iti ofera informatii personale si mult mai relevante decat un comunicat de presa eliberat de cine stie ce agentie. NU este greu sa arati ca iti pasa de efortul lui. Ii multumesti pentru continut! La randul lui si autorul va multumeste pentru vizita si pentru timpul petrecut pe site.

La fel va multumesc si eu celor care citesc acest blog si multumesc celor care isi dedica 2-3 minute pe zi sa citeasca ceva scris pe aici. 

16 comentarii:

  1. keep up the good wok si te vom urmari in continuare cu interes.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pana la urma degeaba da click daca nu va continua pe pagina unde a ajuns, google is va da seama ca e un click fake si va face mai mult rau, insa una peste alta nu e rea idea :)

    RăspundețiȘtergere
  3. pai la reclamele adsense nu conteaza doar click-ul?

    RăspundețiȘtergere
  4. Am avut norocul sa fiu intr-o zi in aceeasi camera cu bloggeri si cumparatori din online. 3 din 10 au spus ca sunt influentati de posturile bloggerilor. Mi s-a parut interesant. Magazinele ar trebuie sa se orienteze mai mult spre bloggeri, sa le propuna colaborari, teste de produse, servicii, etc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-a placut felul in care m-ai abordat cand te-am cunoscut on line..si de acolo am hotarat sa te vizitez can intru pe net:)! Cred ca durata unei vizite este multumirea de care avem nevoie si comentariile pertinete si de calitate...!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt foarte adevarate vorbele din acest articol, vorbesc din propria experienta deoarece mai scriu si eu din cand in cand articole. Un comentariu in care sunt apreciate informatiile din articol poate face ziua scriitorului putin mai senin. Daca stam si ne gandim bine atunci putem ajunge la concluzia ca diversele surse de pe internet fie ele articole, forumuri sau altele oarecum ne ajuta sa ne descurcam mai bine in problemele noastre. Din aceste surse putem obtine multe informatii valoroase. Deci, in opinia mea etica si bunul simt ar presupune ca aceste informatii sa fie multumite sub o forma sau alta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Este un semn de apreciere pentru informatiile date.

    RăspundețiȘtergere
  8. Interesant.Americanii scot bani pana si din chestia asta... La noi e alta poveste...:)).

    RăspundețiȘtergere
  9. @Octavian si la noi se scot bani din oamenii ce vin si "stau " pe blog, insa nivelul castigului este mai mic deoarece nivelul de trai si forta de cumparare sunt considerabil mai mici de cat in US.

    Referitor la articol, simplul fapt ca cineva iti lasa un comentariu la subiect, angajandu-te intr-o discutie poate fi considerat un semn ca articolul / blogul este important pentru cineva.

    RăspundețiȘtergere
  10. Redactarea unor articole de calitate si interactionarea cu vizitatorii sunt cele mai bune maniere de a multumi :P

    RăspundețiȘtergere
  11. Interesant modul lor de abordare, insa nu stiu daca nu se incalca cumva, intr-un mod indirect, TOS-ul Adsense, in ideea ca nu este sa fie "stimulat". Ma rog, sunt utilizator de Adsense si faptul ca se aduna click-uri, chiar daca sunt de 5 centi, la sfarsit de luna conteaza totalul care apare pe ticketul Western Union :D
    Multa bafta si keep up the good work :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Sustin commentul lui Andrei...simplul fapt ca cineva iti lasa un comentariu la subiect e un feedback consistent pentru a stii ca blogul isi atinge targetul.

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!