Noile modele de SUV dezvaluite la Salonul Auto de la Detroit 2014


La inceputul acestui an la Salonul auto de la Detroit, marii producatori de vehicule de lux si SUV si-au anuntat planurile si modelele pe care le vor scoate pe piata in urmatorii trei ani. Mari producatori precum Lamborghini, Mercedes, BMW sau Audi si-au prezentat cele mai bune modele la primul eveniment auto al anului. Dupa cum s-a vazut la Detroit, in urmatorii trei ani vom asista la o crestere a pietei SUV. Fiecare producator auto incercand sa ii aduca modelului sau capacitati fie off-road fie sport pentru a face o diferenta fata de masinile rivale. Mai jos voi trece in revista cateva dintre noile SUV-uri care vor inta pe linia de productie in viitorul apropiat.

Range Rover prezinta Evoque XL. Aceasta bine cunoscuta firma de masini axata pe masini de teren va lansa crossover-ul Evoque axat in mare parte pe sportivitate si pe agilitate, calitati esentiale pentru un SUV utilizat in oras. Cei care stiu deja calitatea Range Rover nu vor ezita sa isi cumpere un automobil nou de la ei. Range Rover Evoque XL va fi construit pe aceeasi platforma de aluminiu utilizata pentru modelel Jaguar iar sub capota va avea un motor turbo cu patru cilindri Hitfire. Evoque are un aspect luxos aproape fashion si mult spatiu pentru interior. Masina este preconizata sa apara in 2016.

Audi prezinta Audi Q1. Copiind strategia folosita de BMW, Audi vrea sa introduca coupe-uri intre modelele SUV. La Detroit, Audi a prezentat schitele pentru modelul Q1 care este un Sports Activity Coupe. Q1 este asteptat sa apara la final de 2016 si va fi un crossover mic cu tractiune fata iar viitoarele modele Q4, Q6 si Q8 vor fi masini 4x4 cu design sport. Modelele SUV de la Audi se axeaza pe comfort si versatilitate iar cele coupe sau shooting break se vor a avea un aspect sport.

BMW vine la Detroit cu noul model X4. Prezentat sub forma de concept modelul X4 al Bavarezilor va fi lansat anul acesta si vrea sa se situeze pe segmentul de piata mai putin explorat al SUV-urilor care au abilitati de coupe. Modelul a renuntat la anumite calitati off-road in schimbul manevrabilitatii si al greutatii reduse.

Porsche pregateste sa ne uimeasca cu modelul Macan. Un SUV cu adevarat asteptat va fi cel de la Porsche care are deja 80.000 de cereri desi au produs in prima serie doar 50.000 de unitati. Vanzarile Porsche au crescut anul trecut cu 15% fata de 2012 iar target-ul de vazari pentru 2018 va fi atins anul acesta, cu 200.000 de modele vandute. Gandit sa fie un crossover mai mic decat Cayenne, Porsche Macan va deveni in scurt timp cea mai bine vanduta masina Porsche. Aceasta unitate este populara nu doar pentru numele pe care il poarta ci si pentru calitatea exceptionala, design-ul impecabil si calitatile off-road. Pe langa modelele prezentate mai sus, in viitorii trei ani vom asista la lansarea unor unitati de top de la Rolls-Royce, Lamborghini, Bentley sau Aston Martin fiecare companie venind cu propria viziune asupra SUV-urilor.

Un comentariu:

Comentează-mă!