Toti suntem datori...

Blog Covasna Moarte Limba Romana
... cu o moarte. Asa spune o vorba din popor. Dezamagit si fara nici o vlaga asist la moartea tuturor lucrurilor. Privesc nedumerit spre directia nebuneasca din blogosfera si stau si ma intreb unde sunt bloggerii vechi? Unde sunt cei care respectau limba romana si care cu sau fara greseli gramaticale nu isi bateau joc de ortografie. Este adevarat ca nu intotdeauna poti face acordurile dintr-o fraza corect, nu intotdeauna pui verbul la timpul corect sau alte exemple de genul acesta dar sunt sigur ca se poate scrie cuvantul corect. Jurnalimsul romanesc este pe moarte de foarte mult timp. Din lipsa tinerilor entuziasmati, pasionati de munca jurnalismul a devenit un fel de cerc vicios. Blogul era o cale de a face un jurnalism mai iesit din tipare, fara a fi supus de legi corporatiste sau placeri separatiste ale partidelor guvernante. Numarul blogurilor este in creste dar calitatea acestora in descrestere. Foarte rar gasesc un blog nou care sa ma tina pe loc, cu informatii folositoare, idei originale si critica reala. Majoritatea merg acum pe fotografi copiate, videoclipuri virale si articole copiate de prin ziare, reviste, forumuri sau orice alt canal jurnalistic. Blogurile aparute inca de la inceput, 2004-2005-2006 sunt si acum bine cotate pentru ca respectivii autori nu si-au facut blog incercand sa scoata un ban de bere ci pentru ca doreau sa se faca auziti in lumea larga a internetului. Asistam incet la moartea identitatii noastre, a limbii romane. De ce spun asta? Ptr k skrisul korekt nu mai este apreciat (Pentru că scrisul corect nu mai este apreciat)...

Victor Ponta Plagiaza
...in acelasi timp privesc si mai dezamagit la cea mai jegoasa politica din anul 1990 pana azi. La inceput politica era foarte ciudata deoarece conceptul de democratie era nou, necunoscut, interpretat in diverse moduri. Acum democratia a devenit un instrument perfect de subjugare a cetateanului prin legi, ordine, ordonante facute numai de dragul baronilor locali si ai oamenilor cu bani. Privesc dezamagit cum nenorocirea numita USL reuseste in fiecare zi sa ne aduca in centrul atentiei europene si internationale prin gafele facute, prin lipsa de respect fata de lege, institutie, Constitutie si Statul de Drept. Spre deosebire de dezamagire imi face un amuzament teribil acest presupus "doctor" in drept, om care se presupune ca isi cunoaste bucata de meserie si poate face lucrurile mai bine decat cel din urma lui. In ultimele luni Victor Ponta, Crin Antonescu si USL-ul nu au facut altceva decat sa ne calce in picioare demnitatea, imaginea si economia iar acum se pregatesc sa o faca din nou. Nu isi dau seama de consecinte, nu privesc spre cursul de schimb valutar si nu privesc spre oamenii insangerati din teritoriu care sperau in ceva mai bun. Miscarea populista de 8% pentru bugetari era programata inca de mult timp de partidul anterior si nu ii va afecta. Eu in schimb imi doresc sa cada, sa isi rupa gatul si sa nu mai puna nici unul piciorul in Parlament. Mandria de a fi roman s-a transformat intr-o rusine. Imi este rusine ca sunt condus de astfel de oameni dar cel mai grav dintre toate: ma doare sufletul cand vad oameni de valoare, oameni cu putere de munca si cu o integritate morala de nedescris ca in numele partidului urmeaza pe oricine de la conducere. Ma doare cand vad oameni care spun ca Victor Ponta este un om de valoare din moment ce nu este si nici nu va fi. Ma doare cand vad justitia calcata in picioare de USL. Ma doare cand acest ochelarist dobitoc ma reprezinta in Europa si nu face altceva decat sa isi consolideze imaginea de om bun prin minciuna. In urma lui asistam la moartea democratiei, la moartea statului si la moartea cetateanului mandru de Romania.

"Toti suntem datori cu o moarte si lucrurile bune sortite pierderi."

25 de comentarii:

  1. De ce crezi ca multi au disparut? Nu intotdeauna ajunge aprecierea, esential este sa fi auzit si sa traiesti...

    RăspundețiȘtergere
  2. incredibil de penibil ... doamne ajuta

    RăspundețiȘtergere
  3. cam da... si pacat ca nu prea avem ce face.

    RăspundețiȘtergere
  4. Avem ce face .... ii dam pe toti jos.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dar totusi sa fim drepti, se mai poate cu Base? Mie mi se pare ca nu a facut absolut nimic in tara asta decat sa isi puna el peste tot colonei, comandanti si oameni lui peste tot. Eu cred ca ii este frica de dosarul FLOTA nu uitati ca acest om nu este chiar asa curat! Nu ca ar fi Ponta sau altu mult mai bun dar asta este ...

    RăspundețiȘtergere
  6. ce se mai plictisesc unii.. de asta nu merge Romania inainte, pt ca in loc sa lasam oamenii de la conducere sa-si faca treaba, asa cum si-o fac ei, ii schimbam intr-una...

    RăspundețiȘtergere
  7. Cand ai de ales intre un tradator(care a vandut romania ) si un mafiot sadea... pe cine alegi ? ce faci ? nu te duci la vot si ii lasi pe ei sa isi faca magariile sau te duci si incerci sa alegi raul mai mic?
    Ca pana la urma tre sa alegi si sincer desi urasc PSD... L-as da jos pe basescu pentru ca daca ramane intra romania in blocaj politic... pana la alegeri nu se va mai face absolut nimic pentru tara.., nici macar putinu de pana acum

    RăspundețiȘtergere
  8. Pot spune ca acum tara este imparitita in 3 tabere,una sustinatoare a lui Basescu,respectiv PDL,una ce este de partea USL,iar cea de a treia impartialii.
    Credeti ca Basescu va cadea dupa referedum?,eu nu cred asta...La tara,si desigur si la mediul urban sunt destule persoane care nici nu stiu ce sa aleaga sa il dea jos pe Basescu DA,sau NU...Vom vedea pe 29!

    RăspundețiȘtergere
  9. Daca tot ai adus vorba despre blogerii romanesti de odinioara... iti marturiesc ca inca exista cativa "in viata" dar partea nasoala este ca au aparut altii care nu vor atlceva decat sa faca bani pe internet.

    RăspundețiȘtergere
  10. Sincer, n-am mai auzit de vorba asta pana acum.Poate ca bloggerii de altadata au crescut si nu au mai avut timp sa intretina un blog, dar ceea ce ar trebui sa ne alarmeze este proasta educatie pe care o au noii bloggeri, tinerii care incep sa scrie in online (si in offline). E doar vina lor ca nu au invatat corect limba romana sau e si vina dascalilor?

    RăspundețiȘtergere
  11. De fapt singura vina este a lor. Dascalii din ziua de azi nu au asa o mare influenta in viata ucenicilor . Cine vrea sa invete o va face.. cine nu.. nu. Este asa de simplu !

    RăspundețiȘtergere
  12. e vina sistemul, saracia si lacomia ...

    RăspundețiȘtergere
  13. Mai sunt cativa din bloggerii vechi de renume, care scriau si scriu in continuare foarte frumos si interesant. S-au rarit dar mai sunt cativa.

    RăspundețiȘtergere
  14. Guvernul care va venit acum la conducere va duce Romania in prapastie... parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  15. Noi am fost cei care am gresit cand l-am votat pe Basescu..

    RăspundețiȘtergere
  16. :) Traim in Romania iar asta ne ocupa tot timpul ( si ne umple de dezgust )

    RăspundețiȘtergere
  17. Traim in Romania si o sa murim tot in Romania..

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu vreau sa fac politica sau sa dau vina in dreapta si stanga. Ai mare dreptate in tot ce ai scris in articolul tau si la fiecare fraza imi ziceam..uite mai sunt oameni care gandesc ca mine..nu sunt singura!!Politica este cum este si la noi si peste tot in lume. Sunt convinsa ca nu romanii au "inventat" porcariile pe care le fac politicienii. Singura diferenta e ca "la altii" le mai pasa si de poporul pe care il conduc..la noi merg pe principiul :lasa ca merge si asa. Cum sa schimbam mentalitatea oamenilor cand inca ne conduc aceeasi oameni comunisti?Traim intr-o tara in care ne dorim sa moara si capra vecinului, nu ne pasa sa aruncam mizerie pe jos ca doar "toata lumea o face", ne-am obisnuit sa ni se dea nu sa luam! Orice miscare incepe din popor si orice dorinta de schimbare incepe cu noi, fiecare individ in parte!

    RăspundețiȘtergere
  19. Asta e Romania toti fura si ne meritam soarta. Peste tot e coruptie dar la noi e mult prea mare si ne ducem din ce in ce mai jos.

    RăspundețiȘtergere
  20. Pe toti care i-am votat ne-au furat.

    RăspundețiȘtergere
  21. Nici Ponta nu o sa faca nimic, nici o baza.

    RăspundețiȘtergere
  22. Din cauza asta unii sunt prea saraci,pai un parlamentar castica 7000 de lei iar un om de rand 1000 de lei.

    RăspundețiȘtergere
  23. As propune mai intai o analiza interioara. De exemplu incalci o regula de circulatie iar d-ul ofiter de politie intentioneaza sa iti ia permisul ...ce faci? incerci sa il mituiesti sau te resemnezi?.... Astia suntem noi

    RăspundețiȘtergere

Comentează-mă!